Autor
Marta Espinosa

Finalitza la validesa dels títols de l'any 2019 a les xarxes de metro i autobusos de TMB

L'1 de març entra en funcionament un nou títol de transport, la T-familiar, targeta multipersonal de vuit viatges vàlida durant 30 dies consecutius.

L'Autoritat del Transport Metropolità de l'àrea de Barcelona (ATM) ha recordat avui en un comunicat que aquest dissabte, 29 de febrer, serà l'últim dia d'utilització conjunta dels títols de viatge del sistema tarifari integrat de l'any 2019, excepte per a les targetes T-trimestre, T-jove i T-70/90, que podran utilitzar-se fins al 31 de març del 2019. Per tant, a partir de diumenge, 1 de març, els títols adquirits el 2019 (T-10, T-50/30, T-70/30 i T-mes) ja no tindran validesa i a més deixen d'existir, i no es podran utilizar per viatjar a les xarxes de metro i autobusos de TMB. 

Des de l'inici del 2020, a les xarxes de transport públic de Barcelona i la seva àrea metropolitana han conviscut els títols de nova creació i els antics, que molta gent encara utilitza. Aquests darrers arriben al final de la seva vida útil i seran vàlids fins a la seva caducitat, precisament ara a finals del mes de febrer (la majoria de títols) o al març (els trimestrals). 

L'endemà que deixin de valer les T-10, l'1 de març, les màquines distribuïdores de la xarxa de metro ja tindran disponible la nova T-familiar, un títol multipersonal de vuit viatges a fer en 30 dies consecutius des de la primera validació, amb dret a transbordament, per 10 euros (zona 1). Amb la fi de la convivència amb la T-10, la T-casual passarà a comportar-se efectivament com a unipersonal en les validadores, com havia estat definida per l'ATM (però continuarà sent transferible).

A partir de l’1 de març i fins al 30 de juny, els títols caducats de l’any 2019 sense utilitzar –sense cap viatge descomptat– es podran bescanviar en qualsevol dels Punts TMB d’atenció al client ubicats a les estacions d'Universitat (L1 i L2), Diagonal (L3 i L5) i La Sagrera (L1 i L5). En el cas de la T-10, per exemple, es podrà bescanviar per una T-casual, abonant la diferència de preu. Pel que fa a la T-mes, es podrà canviar per una T-usual, sense cap compensació econòmica.

Més informació sobre la caducitat dels títols integrats de transport a la nota de premsa de l'ATM. 

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:23
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/finalitza-validesa-titols-de-lany-2019-xarxes-de-metro-autobusos-de-tmb