Autor
Redacció

Nova York s'acomiada dels característics trens de la sèrie R-42 després de més de 50 anys

Després de 51 anys de servei, els novaiorquesos han hagut d'acomiadar-se de l'últim tren R-42, per decisió de l'Autoritat Metropolitana de Transport (MTA). Tot i que han esdevingut uns trens eficients i fiables que diàriament recorrien més de 600 quilòmetres, el 12 de febrer l'últim tren d'aquesta sèrie va fer el seu darrer trajecte. Malgrat que no podran tornar a viatjar en aquests trens tan característics de la metròpoli, tots els passatgers que vulguin recordar vells temps podran fer-ho si visiten el New York Transit Museum, on quedaran dipositats dos combois d'aquesta sèrie. 

Els R-42, juntament amb els R-32, són els únics trens de la postguerra que han portat passatge durant més de 50 anys, des del 1969 i el 1964, respectivament. A més, els R-42 van ser els primers a donar servei amb aire condicionat i es coneixien com a parelles casades o married pairs, ja que els cotxes estaven units per reduir la quantitat de components que operaven el tren. Els trens que ara fan el recorregut dels R-42 són els de la sèrie R-160 i els R-179 i, encara que no evoquin el passat, tenen l'avantatge d'incorporar millores en termes de comoditat i eficiència. 

Podreu veure'n més imatges a l'enllaç que compartim. 

Darrera modificació
dilluns, febrer 24, 2020 - 08:39
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/nova-york-sacomiada-caracteristics-trens-de-serie-r-42-despres-de-mes-de-50-anys