Autor
Clara Sánchez

L'Imagine Express 2020, una marató sobre rails per esprémer el talent

Els somiadors escollits per participar en la iniciativa tindran cinc dies per resoldre els reptes d'emprenedoria plantejats, entre els quals una possible nova aplicació per als usuaris del transport públic de Barcelona.

S'acosta una nova edició de l'Imagine Express, un programa que impulsa el talent i els negocis en el sector de la tecnologia mòbil, i TMB en serà soci principal. Entre el 21 i el 25 de febrer, en un viatge en tren Barcelona-París-Barcelona, els participants hauran de resoldre els reptes estratègics proposats.

Els 28 participants (anomenats dreamers) procedents de diferents competicions i guanyadors de concursos en universitats, formaran equips de tres persones per desenvolupar els diferents projectes al llarg d'un viatge en tren entre Barcelona i París. A la capital francesa continuaran treballant en espais vinculats a la comunitat emprenedora, rebran formació i valoracions de mentors. El dia 23 els somiadors presentaran els seus projectes tot navegant pel riu Sena davant inversors i experts, amb els quals podran interactuar i triaran les millors solucions. Finalment, el dia 24 es presentaran els resultats a Barcelona i s'escollirà l'equip guanyador. 

Imatge
Dreamer al tren de Barcelona - París 2019 / Foto: Flickr Imagine Express

'Dreamer' del 2019 treballant en un projecte dins del tren / Foto: Flickr Imagine Express

TMB proposarà un repte perquè el resolgui un dels grups: una solució mòbil per distribuir continguts d'interès general a través de les etiquetes bidimensionals de colors amb què s'estan retolant les estacions de metro i les parades d'autobús, dins del projecte d'infoaccessibilitat per a persones amb discapacitat visual. A més, TMB recolzarà i acompanyarà els somiadors encarregats de resoldre el repte en aquest viatge i en farà difusió a les xarxes socials. Altres empreses proposaran els seus, en una iniciativa impulsada per Imagine Creativity Center.

Selecció prèvia en un ambient ferroviari

Prèviament, el 13 de febrer, es va donar el tret de sortida a la setena edició de l'Imagine Express 2020 amb la competició del Dream Big Express. Durant tres hores aquest torneig va reunir més de 200 persones al Museu del Ferrocarril de Catalunya disposades a trobar solucions disruptives i sostenibles per als reptes plantejats. Aquesta hackaton, o més ben dit hackatrain, liderada per Imagine Creativity Center, girava al voltant de la sostenibilitat, de manera que totes les solucions plantejades per la gairebé trentena de dreamers van tenir en compte el compromís amb el medi ambient. Finalment, l'equip guanyador tindrà l'oportunitat de desenvolupar el seu projecte entre Barcelona i París. 

El terme hackaton és una contracció de hacker (programador) i marató, i fa referència a tot tipus de trobades de programadors per dissenyar i desenvolupar col·laborativament solucions de software en grups reduïts de persones i en un temps determinat. 

Darrera modificació
divendres, febrer 14, 2020 - 12:23
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/limagine-express-2020-marato-sobre-rails-espremer-talent