Autor
Clara Sánchez

Barcelona és la ciutat europea amb menys esperes al transport públic, segons un estudi

L'informe l'ha realitzat Moovit amb les dades i opinions recollides a través de la seva aplicació, present en àrees urbanes d'un centenar de països d'arreu del món.

Els resultats de l'Informe Moovit Global de transporte público 2019, en què s'analitzen dades de 99 països i més de 650 milions d'usuaris, han estat favorables per a Barcelona, ja que la situen en primera posició en els paràmetres en relació al temps que dediquen els passatgers de l'àrea metropolitana a desplaçar-se en transport públic.  

Barcelona i la seva àrea metropolitana passen per davant, doncs, de la mitjana de ciutats espanyoles i de la majoria de les grans ciutats d'Europa quant a desplaçaments, distàncies i temps d'espera. Els barcelonins que utilitzen el transport públic triguen habitualment uns 36 minuts a fer el seu trajecte, deu minuts menys que a Madrid. En altres ciutats europees de referència, com Roma i París, els temps d’espera són de 52 i 49 minuts respectivament.

Recorregut mitjà de 700 metres

Altrament, la distància que solen recórrer els barcelonins fins a les parades de transport públic és de 700 metres i, un cop allà, la mitjana de temps d'espera és de nou minuts, dades que superen amb escreix les de ciutats europees com Londres, Lisboa i, novament, Roma i París.

L'informe també constata que el 49% dels viatgers de Barcelona realitzen dos transbords, fet que col·loca els barcelonins com una de les poblacions que fa més canvis de mode, juntament amb els madrilenys, amb un 46%. Finalment, en la part qualitativa, l'informe també recull que els usuaris del transport públic de Barcelona reclamen més freqüència, una baixada de les tarifes (abans que entrés en vigor el nou esquema, l'1 de gener passat), i menys aglomeracions, així com el compliment del temps de trajecte programat.

L'aplicació de Moovit per a la planificació de trajectes utilitza dades obertes sobre els serveis de metro i autobusos facilitades per TMB gràcies a un acord vigent des del 2014.

Darrera modificació
dilluns, febrer 10, 2020 - 08:17
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/barcelona-es-ciutat-europea-amb-menys-esperes-transport-public-segons-estudi