Autor
Redacció

El transport públic de l’àrea de Barcelona va tancar el 2019 amb 1.056 milions de viatges

Els abonaments il·limitats i sobretot els títols socials de l’ATM continuen creixent i guanyant pes en el sistema tarifari integrat.

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha informat avui de l’evolució de la demanda l'any passat, amb uns resultats que tornen a assolir una xifra històrica en l’àmbit de la mobilitat de l’àrea de Barcelona: el transport públic va acabar el 2019 amb més de 1.056 milions de viatges, un 3% més que l’any anterior.

El transport públic continua consolidant la seva presència multimodal en un moment en què la sostenibilitat juga un paper social clau, en el qual el transport col·lectiu i eficient és imprescindible. En aquest sentit, tots els operadors de la xarxa (entre els quals TMB, que ha publicat també avui les seves dades en un comunicat) han experimentat un creixement significatiu aquests darrers 12 mesos.

Pel que fa als títols, les targetes integrades de l’ATM segueixen representant més d’un 75% del total de la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona. El 2019, a més, ha seguit accentuant-se la dinàmica de lleuger descens de l’ús dels títols multiviatge, com ara la T-10 o la T-50/30, mentre que els abonaments i els títols socials, com la T-mes o la T-jove, experimentaven un increment, i han assolit un 27% total del pes dels títols anuals del sistema tarifari integrat.

Darrera modificació
dijous, gener 23, 2020 - 14:20
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/transport-public-de-larea-de-barcelona-va-tancar-2019-amb-1056-milions-de-viatges