Autor
Redacció

Vídeo: Barcelona 1992, l'inici del camí cap al transport públic accessible

El Comitè Paralímpic Internacional i l'Oficina de l'ONU per als Drets Humans recullen testimonis del moment en què la ciutat es va definir a favor de la mobilitat inclusiva.

Els Jocs Olímpics i Paralímpics del 1992 van suposar un punt i a part en l'abordatge de l'accessibilitat en tots els ordres de l'espai públic a Barcelona, i en especial en el transport col·lectiu. Ho recorden el Comitè Paralímpic Internacional i l'Oficina de l'Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Drets Humans amb un vídeo documental titulat Transformig Lives que recull els testimonis d'esportistes, directius i experts.

A les imatges hi ha presència abundant de les xarxes de metro i autobusos de TMB, que des d'aleshores han recorregut un dens camí per oferir cada vegada més facilitats per a persones amb mobilitat reduïda. Va ser un fet excepcional que durant els Jocs es mobilitzessin 88 autobusos adaptats, quan actualment tots els autobusos urbans de l'àrea metropolitana ho estan.

Un camí que no s'ha acabat. Com recorda en una de les entrevistes David Escudé, exregidor d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, va ser llavors que va néixer l'expressió "accessibilitat universal", que continua sent la divisa per a tota la ciutat i els seus serveis a la ciutadania, inclosos els de mobilitat.

Darrera modificació
dijous, juliol 14, 2022 - 11:34
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/video-barcelona-1992-linici-cami-cap-transport-public-accessible