Autor
Carme Becerra

El metro de Pequín avança el de Xangai i ja és el més gran del món

A finals del 2019, el metro de la capital xinesa va ampliar dues de les seves línies. Arribava així als 699,3 quilòmetres de longitud.

La potència econòmica de la Xina i les seves dimensions fan que el país trenqui un rècord darrere un altre. Un dels més recents ha estat l'arribada del metro de Pequín als 699,3 quilòmetres de longitud, amb la qual cosa passa a superar la de Xangai com la xarxa més gran del món.

Com explica Metro Report International, aquesta xifra s'ha aconseguit amb l'ampliació de dues de les línies de metro existents: la línia 7, que s’estén fins a l'estació Universal Studios Resort i ha crescut 16,6 quilòmetres, i la línia Batong, que ha afegit 4,5 quilòmetres.

Tot i la seva joventut (la primera línia es va obrir el 1969), el metro de Pequín ha agafat embranzida i, a més d'ocupar primeres posicions mundials en longitud o en nombre de viatgers (no en nombre d'estacions, 405, que són menys que les 468 de Nova York), també està optant per reptes tecnològics, com aplicar els avantatges de l'automatització a la seva xarxa.  

Darrera modificació
divendres, gener 10, 2020 - 08:21
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/metro-de-pequin-avanca-de-xangai-ja-es-mes-gran-mon