Autor
Redacció

Un fil a Twitter explica el qui és qui dels noms d’estacions al Metro de Madrid

Un usuari de Twitter ha aprofitat la celebració del centenari del Metro de Madrid per capbussar-se en la biografia dels personatges històrics que han donat nom a estacions de la xarxa.

En un fil ha recordat, per exemple, que Ríos Rosas (línia 1) es diu així per un president del Congrés dels Diputats; que Manuel Becerra (línies 2 i 6) va ser matemàtic a més de ministre; o que Malasaña, a la línia 12, era el cognom d’una de les heroïnes de l'aixecament dels madrilenys contra les tropes franceses el 2 de maig del 1808.  

Destaquen els noms de conqueridors, però també hi ha músics, escriptors, científics... I poques dones. A més de Manuela Malasaña, trobem l’emperadriu Eugenia de Montijo, o la reina Isabel la Catòlica (fent parella amb el seu marit). I també una de les primeres dones que va tenir una activitat pública reconeguda, Beatriz Galindo; però l’estació la trobareu pel seu sobrenom, La Latina, pel fet que donava classes de llatí a la reina Isabel. Podeu consultar els noms de les més de 50 estacions que ha recollit aquest usuari aficionat a la història i un article que li ha dedicat el diari Abc.

Darrera modificació
dilluns, desembre 16, 2019 - 08:02
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/fil-twitter-explica-qui-es-qui-noms-destacions-metro-de-madrid