Autor
Oriol Pàmies

El nou esquema tarifari de l'ATM beneficiarà els viatgers habituals del transport públic

Acord institucional per implantar el 2020 la T-usual, vàlida per a 30 dies, a un preu de 40 euros, un 25% menys que la T-mes, per fidelitzar i captar usuaris.

Les tres administracions consorciades al si de l’ATM (la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona) han anunciat avui una nova política tarifària  per al transport públic que entrarà en vigor l’1 de gener del 2020 i que busca simplificar la gamma de títols, afavorir els usuaris habituals i captar-ne de nous amb vista a reduir emissions contaminants associades a la mobilitat privada.

Així, amb el canvi d’any s’estrenarà un nou títol, la T-usual, vàlid per a viatges il·limitats durant 30 dies des de la primera validació, que substituirà la T-mes amb un preu un 25% inferior: 40 euros per a una zona. Aquesta targeta està cridada a ser “la referència” del sistema tarifari a partir d’ara, en comptes de la T-10, que desapareixerà i serà substituïda per la T-casual, unipersonal i vàlida per a 10 viatges al llarg d’un any, que per a una zona tindrà un cost d’11,35 euros. També deixaran d’existir la T-50/30 i la T-trimestre.

El nou esquema de tarifes del sistema de transport integrat, que la setmana vinent serà aprovat pel consell d’administració de l’ATM, ha estat presentat avui pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el vicepresident de l’AMB i de TMB, Antoni Poveda.

Colau ha qualificat els canvis anunciats avui de "revolució tarifària": "Estem fent que la gent treballadora, els estudiants, tinguin un preu més que assequible, i en canvi qui en faci un ús puntual pagui una mica més", ha resumit. Per la seva banda, Calvet els ha relacionat amb la futura "digitalització total" del sistema tarifari, ja que, com ha apuntat amb la T-mobilitat es podran "reforçar" les polítiques d’equitat i incentiu de l’ús habitual del transport públic.

Aposta per la T-jove i la T-16

Juntament amb la T-usual, l’ATM aposta per potenciar la T-jove per a menors de 25 anys, vàlida per a viatges il·limitats durant 90 dies, rebaixant-ne el preu un 25%, fins als 80 euros per a la zona 1. Es mantenen la T-16, gratuïta, per als menors de 16 anys, i els títols socials per a famílies monoparentals i nombroses, excepte l’abonament trimestral, que s’elimina. Els títols socials de l’AMB i FGC mantenen les característiques actuals.

Altres novetats són la creació de la targeta multipersonal T-grup, per a 70 viatges durant 30 dies, a un preu de 79,45 euros per a una zona, i l’actualització dels preus de la T-dia, a 10,50 euros, el bitllet senzill, que passarà a valer 2,40 euros, i el bitllet aeroport, que en costarà 5,15, sempre per a una sola zona.

Com és habitual, les targetes i abonaments del 2019 seran vàlides encara fins a finals de febrer del 2020 o fins a la data de caducitat.

Més informació a la nota de premsa de l’ATM.

Darrera modificació
dijous, desembre 12, 2019 - 19:48
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/nou-esquema-tarifari-de-latm-beneficiara-viatgers-habituals-transport-public