Autor
Redacció

TMB s’adhereix a Electronics Watch per afavorir la compra responsable d’equips informàtics

La plataforma uneix les forces de compradors públics europeus per estimular millores laborals a la indústria electrònica.

En el marc de la política de compra social de l'empresa, TMB ha formalitzat la seva adhesió a Electronics Watch, un organisme supervisor independent que vetlla per la millora dels drets laborals en la indústria electrònica mundial. L'adhesió coincideix amb la celebració ahir a Barcelona de la conferència anual d'aquesta organització, amb seu als Països Baixos.

La incorporació a Electronics Watch comporta que TMB inclogui clàusules en els seus contractes de compra de béns electrònics amb vista a reforçar la transparència en la cadena de subministrament que comprometin el contractista amb un codi d'estàndards laborals i que habilitin Electronics Watch a monitorar que les fàbriques s'hi adeqüin.

D'aquesta manera, TMB espera obtenir millores mesurables en matèria de compra pública socialment responsable d'equips electrònics, dels quals és un consumidor destacat: amb regularitat s'adquireixen, per procediments reglats, des d'ordinadors i pantalles de visualització fins a escàners i telèfons. Així, l'empresa podrà utilitzar el poder de compra per influir en una indústria que està creixent ràpidament a escala mundial, però a vegades a costa de pràctiques laborals no homologables.

Darrera modificació
dijous, desembre 5, 2019 - 13:41
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/tmb-sadhereix-electronics-watch-afavorir-compra-responsable-dequips-informatics