02.12.2019
Autor
Premsa TMB

TMB col·labora amb el Banc de Sang en una campanya de captació de donants de moll de l'os

Subtítol

Coincidint amb la diada solidària del Giving Tuesday, demà s'instal·larà al metro d'Universitat un estand per a la recepció de registres

Demà, dimarts 3 de desembre, en què se celebra arreu del món el Giving Tuesday, el Dia de Donar, la Fundació TMB col·labora amb el Banc de Sang i de Teixits en el repte de sumar 200 nous registres de donants potencials de moll de l’os.

L’escenari central de la campanya serà el vestíbul de l’estació de metro d’Universitat (línies 1 i 2) entre les 11 del matí i les 8 del vespre. Les persones que hi vagin es podran sumar al registre de donants potencials de moll de l’os amb una mostra de saliva que s’analitzarà com la sang. A més, a les 11 del matí es presentarà la campanya amb la presència de testimonis, entre els quals hi haurà receptors, donants o persones que estan esperant un donant compatible.

Catalunya compta amb més de 50.000 persones en el registre de donants de moll de l’os, que té un total de 350.000 registrats a tot Espanya i 35 milions al món. Només 1 de cada 4.000 rep algun dia la trucada davant una possible compatibilitat amb un pacient. En aquests casos, les cèl·lules mare del donant són l’única alternativa per a una persona que pateix una leucèmia o un altre càncer de la sang.

Els malalts de leucèmia que esperen un donant han de rebre sovint transfusions de sang durant les setmanes o mesos previs al trasplantament. Per això pel Giving Tuesday la donació de sang també serà protagonista. A l’exterior de l’estació, a la plaça Universitat, es podrà fer donació durant tot el dia en un bus.
 

Darrera modificació
05.12.2019
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-collabora-amb-banc-de-sang-campanya-de-captacio-de-donants-de-moll-de-los