Autor
Oriol Pàmies

En servei l'estació de Ciutat de la Justícia, la setena de la línia 10 Sud de metro

Després de l'acte inaugural de dissabte, els veïns de l'Hospitalet han aprofitat el cap de setmana per conèixer la nova infraestructura de transport.

Una nova estació de la línia L10 Sud de metro ja està en funcionament comercial des de dissabte a la tarda. Ciutat de la Justícia és la setena estació d'aquesta línia, que va de Foc a Collblanc, i la que fa 19 dins del municipi de l'Hospitalet. La Generalitat hi ha invertit 80 milions d'euros.

Els dos accessos de Ciutat de la Justícia, situats al costat muntanya de la Granvia de l'Hospitalet, van obrir les portes a les 3 de la tarda, moment a partir del qual nombrosos veïns van aprofitar per entrar-hi amb el bitllet inaugural gratuït, vàlid per fer dos viatges amb metro en un mateix dia, que es distribuïa in situ. Així van poder comprovar l'eficàcia del funcionament automàtic del metro sense conductor, els amplis ascensors per al transport vertical i l'original arquitectura del vestíbul, les andanes i altres espais.

Ciutat de la Justícia està situada entre les estacions de Provençana i Foneria. Molt a prop hi ha l'estació d'Ildefons Cerdà d'FGC, amb la qual es pot fer enllaç seguint la senyalització direccional col·locada a interior i a l'exterior,  al paviment de la Granvia.

Abans de l'obertura al públic, al migdia, es va celebrar l'acte inaugural, presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, en el qual van intervenir també el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín. Per part de TMB hi van participar la presidenta, Rosa Alarcón, el conseller delegat, Gerardo Lertxundi, i altres directius.

L'estació número 158 de la xarxa

La de Ciutat de la Justícia és la setena estació de la L10 Sud, la 19a estació de metro situada al terme de l'Hospitalet de Llobregat i la número 158 de tota la xarxa de metro de TMB (160 comptant el funicular de Montjuïc). Situada a una profunditat de més de 40 metres, és accessible mitjançant escales fixes i mecàniques (del carrer al vestíbul) i sis ascensors de gran capacitat (del vestíbul a la preandana), a més de dos ascensors reservats a persones amb mobilitat reduïda.

Les dues andanes, dotades de portes automàtiques, estan superposades i integrades en el túnel en dos nivells, un per a cada sentit de la circulació, com és habitual a les línies 9 i 10. L'arquitectura interior de l'estació ha estat dissenyada per Daniel Freixes / Varis Arquitectes, igual que les de Foneria i Provençana.

La pròxima estació de la L10 Sud que entrarà en funcionament serà la de Zona Franca, al polígon industrial del mateix nom, el primer trimestre de l'any vinent, segons ha informat la Generalitat. En aquest sector de la línia quedaran pendents les actuacions per posar en servei les altres tres estacions del tram de viaducte del carrer A, sense data fixada.

A banda, la Generalitat treballa en l'acabament de l'estació d'Ernest Lluch, de la línia 5, situada entre les de Pubilla Cases i Collblanc, que el 2020 es convertirà en la vintena dins el terme municipal de l'Hospitalet.

Més informació a la nota de premsa de Presidència de la Generalitat.

Imatge
Les autoritats després de validar el bitllet inaugural / Foto: Pep Herrero (TMB)

Primers usuaris de l'estació Ciutat de la Justícia, dissabte a la tarda / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació
dilluns, novembre 25, 2019 - 11:56
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/servei-lestacio-de-ciutat-de-justicia-setena-de-linia-10-sud-de-metro