Autor
Redacció

Prova pilot de recollida selectiva en tres estacions de la xarxa de metro

Fontana, Lesseps i Valldaura, de la línia 3, tenen nous punts de separació de brossa per abocar-hi el plàstic, el paper i el rebuig i fomentar així el reciclatge entre els usuaris.

Tres estacions de la xarxa del metro de Barcelona incorporen a partir d'avui, dia 25 de novembre, un punt de recollida selectiva per fomentar el reciclatge. Les estacions escollides per iniciar aquesta prova pilot són Fontana, Lesseps i Valldaura, totes de la línia 3, la línia verda.

La prova pilot consisteix en la creació de punts de recollida selectiva al passadís central i les andanes de les esmentades estacions. Aquests punts disposen de tres papereres de recollida selectiva: groga per als envasos de plàstic, llaunes i brics; blava per a paper i cartró, i grisa per al rebuig. S’han dissenyat amb la finalitat de recollir la brossa més comuna que generen els usuaris del metro, per això no hi ha punt d’orgànica ni vidre, uns tipus de residus minoritaris al suburbà. Aquesta prova de recollida selectiva al metro es fa en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona, ja que els residus s'abocaran als contenidors municipals.

Imatge
La prova de recollida selectiva de brossa al metro estrena nova senyalització / Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Els nous punts de recollida selectiva són fàcilment reconeixibles perquè estan dotats d’unes tapes que imiten els colors i formes habituals de la recollida selectiva a Barcelona i l’àrea metropolitana. A més, l'espai on s'ubiquen les papereres estrena una nova senyalització amb el personatge de la Karma, la prescriptora del civisme a les xarxes de TMB, sobre un fons verd, el color identificatiu del reciclatge.

Durant l’any 2020, si els resultats són satisfactoris, s’estendrà aquesta prova a 12 estacions més de la mateixa L3, amb la voluntat de reproduir aquests punts de recollida a tota la xarxa de metro de manera gradual.

Darrera modificació
dijous, novembre 28, 2019 - 10:22

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/prova-pilot-de-recollida-selectiva-tres-estacions-de-xarxa-de-metro