Autor
Redacció

TMB prova un autobús elèctric de 12 metres del fabricant xinès King Long

Des de la setmana passada, TMB està fent proves amb un autobús 100% elèctric i de zero emissions cedit per la divisió espanyola de la firma King Long, amb seu a Xiamen.

El King Long PE12 està fent aquests dies a Barcelona diversos recorreguts sense passatge i amb càrrega simulada a l'entorn de la cotxera del Triangle, on té la base de recàrrega de les bateries a les nits. El departament d'Enginyeria l'està sotmetent a diferents proves, per valorar-ne els consums, les prestacions i l'autonomia.

Aquest model està propulsat per un motor elèctric de 280 kW alimentat per un conjunt de bateries de 345 kWh que segons el fabricant li proporcionen una autonomia de 260 quilòmetres. La versió en proves a Espanya disposa de tres portes dobles, aire condicionat i carregadors USB, entre d'altres comoditats.

La cessió en proves d'aquest vehicle 100% elèctric i de 12 metres de longitud forma part de la col·laboració que TMB manté amb els fabricants de vehicles de transport públic, en la línia de promoure les tecnologies més netes aplicables. Actualment la flota de TMB compta amb set autobusos elèctrics purs articulats i dos de mida estàndard, i té en marxa un concurs per adquirir-ne 29 més, entre articulats de 18 metres i minibusos.

Darrera modificació
dimarts, novembre 19, 2019 - 08:13
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/tmb-prova-autobus-electric-de-12-metres-fabricant-xines-king-long