Autor
Redacció

TMB se suma al Dia Internacional per a la Tolerància amb un vídeo i un llibre

El 16 de novembre se celebra el Dia Internacional per a la Tolerància i des de TMB volem recordar la història de Rosa Parks, coneguda com la primera dama dels drets civils als Estats Units.

TMB s’uneix al Dia Internacional per a la Tolerància

Rosa Parks tenia 42 anys quan l'1 de desembre del 1955 va pujar a bord d'un autobús a Montgomery (Alabama), on en aquella època hi havia seients exclusius per als blancs (al davant) i per a la gent de color (al darrere), i va seure a la part del mig, on la norma dictava que un blanc podia fer aixecar un negre per ocupar el seu seient. Quan es va omplir el bus, li van ordenar que s'aixequés, però ella no es va moure. Va anar a la presó per la seva conducta, acusada d'haver pertorbat l'ordre públic, tot convertint-se en un símbol de la lluita pels drets civils de les persones de color als Estats Units i al món.

Afortunadament, gràcies a Rosa Parks i altres activistes i defensors dels drets humans, s'ha acabat la segregació racial. El vídeo que difonem vol recrear, com si fos gravada amb càmera oculta, la situació que va viure Parks, en aquest cas, portada als temps actuals i en un autobús de TMB, per recordar que el civisme i la tolerància són imprescindibles a la societat.

Per celebrar el Dia Internacional per a la Tolerància, els membres del JoTMBé poden passar pel Punt TMB d'Universitat, aquest dissabte dia 16, i recollir un exemplar del llibre Rosa Parks. Mi història, de Plataforma Editorial. Per recollir l'obsequi, només cal ser un dels 50 primers i mostrar el registre d’usuari del club des del web de TMB o TMB App. L’horari d’obertura del centre dissabte és de 9 a 17.30 hores.

Darrera modificació
dijous, juny 23, 2022 - 18:04
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmb-se-suma-dia-internacional-tolerancia-amb-video-llibre