Autor
Redacció

La utilització dels títols socials de l’ATM va augmentar el 12% el 2018

El consorci que planifica i finança el sistema de transport de la regió de Barcelona va destinar-hi 55,2 milions d'euros.

L'any 2018 es van fer 153,1 milions de viatges amb títols socials en l'àmbit del sistema de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), un increment de gairebé 17 milions de viatges, el 12,42%, respecte a l'any anterior. Continua, per tant, la tendència ascendent en l'ús d'aquestes targetes altament bonificades, que pretenen fer assequible el transport públic a tots els segments de la població.

Els títols integrats ATM de caire social són la targeta T-16, la targeta T-jove, la gamma de títols per a famílies nombroses i monoparentals i la bonificació del títol T-mes per a persones en situació d'atur. La valoració econòmica, és a dir, la subvenció per als col·lectius beneficiats, de tots els títols socials de l'any 2018 va ser de 55,2 milions d'euros, un augment d'un 17,2% respecte a l'any 2017.

L'ATM va donar ahir aquestes dades en un comunicat al mateix temps que anunciava que llança aquesta tardor una petita campanya amb informació detallada dels seus títols socials, mitjançant uns vídeos divulgatius que es poden trobar al seu web.

A més dels de l'ATM, hi ha un altre títol social molt utilitzat als transports públics de l'àrea de Barcelona, la T-4, creat per l'AMB. Sumant-los tots, el 2018 van representar el 37,4% de les validacions a la xarxa d'autobusos de TMB i el 24,3% a la de metro.

Darrera modificació
dimarts, novembre 12, 2019 - 13:29
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/utilitzacio-titols-socials-de-latm-va-augmentar-12-2018