Autor
Redacció

Cimera de científics i responsables institucionals sobre la qualitat de l’aire

Sabadell ha estat la seu del primer congrés per abordar globalment el repte de reduir la contaminació atmosfèrica de les ciutats per salvar vides.

Prop d'un centenar de ponents de relleu científic nacional i internacional, juntament amb responsables institucionals, van exposar els dies 24 i 25 d'octubre a Sabadell tots els angles del problema de la contaminació atmosfèrica, erigida en una de les principals causes de morts prematures a escala global. La mobilitat hi va tenir un paper destacat, no en va el trànsit privat és una font molt important d'emissions amb efectes sobre la salut de les persones i un factor a abordar dins les estratègies per afrontar l'emergència climàtica.

Amb una assistència de 360 persones (90% del territori català, 7% del territori espanyol i 3% internacionals), el Congrés tenia la fita de compartir coneixement, crear debat i generar sinergies per millorar la qualitat de l'aire. Els organitzadors —la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Sabadell— i el comitè científic l'han plantejat com un esdeveniment que ha de tenir continuïtat, a dos anys vista, en una nova seu.

Es pot fer un repàs al contingut del Congrés a través del seu web i de l'etiqueta de Twitter #CongresAire.

Darrera modificació
dimarts, octubre 29, 2019 - 13:54

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/cimera-de-cientifics-responsables-institucionals-sobre-qualitat-de-laire