Autor
Oriol Pàmies

Metro de Seül i Metro de Barcelona comparteixen avenços en digitalització

Directius i tècnics de l'operador sud-coreà són aquesta setmana a Barcelona per participar en un seguit de sessions de treball amb responsables equivalents de Metro de TMB.

Entre el 22 i el 23 d'octubre, una delegació de responsables d'enginyeria, manteniment i material mòbil de Metro de Seül participa en sessions d'intercanvi d'experiències amb responsables de Metro de TMB, en una de les trobades previstes al conveni subscrit per totes dues empreses l'any passat.

Les sessions de treball van començar ahir a la seu corporativa de TMB, on les dues parts van exposar exemples d'aplicacions de la digitalització en l'operació i el manteniment de metros. El conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, va intervenir també en la sessió abans que els participants es desplacessin al taller de la ZAL, base de manteniment del material mòbil de la línia 9/10 Sud.

Avui, la sessió, celebrada a la seu de Smart Motors, ha versat sobre altres aplicacions tecnològiques per a la monitorització de trens i circuits de via. Com a complement, els participants han visitat la línia 9 Nord de metro, com a exemple de funcionament d'una línia automatitzada integralment.

Demà els representants de Metro de Seül exposaran la seva llarga experiència en instal·lació de portes d'andana en línies existents i una aplicación d’internet per millorar el manteniment d’equips electromecànics d’estacions. Tot seguit visitaran la subcentral d'Hondures i el Centre de Control de Metro.

Conveni per fomentar la innovació

El workshop s'emmarca en el conveni que Metro de Barcelona i Metro de Seül van subscriure el març del 2018, pel qual totes dues empreses cooperen per innovar en aspectes tècnics i de gestió de les xarxes de transport, mitjançant un programa d'intercanvi d'experiències i bones pràctiques que d'entrada gira entorn de l'automatització i la digitalització com a línies de futur del transport urbà ferroviari.

Els metros de Barcelona i Seül col·laboren també en el camp cultural des del 2016, any en què el festival internacional de curtmetratges Subtravelling, organitzat per TMB, es va agermanar amb el festival SMIFF de la capital coreana.

Metro de Seül és l'ens públic que opera la major part de la xarxa de metro de la capital de Corea del Sud, integrada per nou línies que sumen 305 quilòmetres de longitud i 277 estacions. És una de les xarxes més eficients i la quarta més utilitzada del món, amb una xifra de 7,4 milions de passatgers al dia.

Imatge
La delegació durant el viatge a la L9 Nord de metro, una línia automatitzada integralment / Foto: Miguel Ángel Cuartero

Darrera modificació
dimecres, octubre 23, 2019 - 17:59
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/metro-de-seul-metro-de-barcelona-comparteixen-avencos-digitalitzacio