Autor
Redacció

TMB rep un premi pel treball en favor de l'accessibilitat i el disseny universal

En el marc del I Congrés sobre el Dret a l'Autonomia Personal, TMB ha rebut el Premi Ricard Vaccaro a l'Ètica i el Compromís Social, en la categoria d'Accessibilitat i Disseny Universal.

Els organitzadors del I Congrés sobre el Dret a l'Autonomia Personal, COCEMFE, han atorgat a TMB el Premi Ricard Vaccaro a l'Ètica i el Compromís Social, en la categoria d'Accessibilitat i Disseny Universal, pel projecte de senyalètica digital accessible en les seves xarxes de metro i autobusos. El guardó va ser recollit per Gerardo Lertxundi, conseller delegat de TMB, durant la celebració del congrés a Barcelona, els passats 21 i 22 d'octubre.

Amb el guardó, la Confederación Española de Personas con Discapacidad Física y Orgánica (COCEMFE) reconeix el paper de persones i institucions que contribueixen a fomentar el bé comú en l'àmbit social i de la salut. És el tercer any que l'organització atorga el Premi Ricard Vaccaro. En el cas de TMB, s'ha reconegut el projecte La nueva señaléctica digital universal en la red de Transports Metropolitans de Barcelona.

Aquest I Congrés ha tractat sobre com es pot afrontar l'autonomia personal malgrat la discapacitat física i orgànica, l'envelliment i la cronicitat. El director de l'Àrea de Clients de TMB, Carlos Mariño, va intervenir en una de les sessions paral·leles amb el tema Petits passos construeixen un gran objectiu. Canvi de paradigma en la mobilitat urbana.

TMB també ha estat present en la trobada a través de la tecnologia Navilens, que s'està desplegant actualment a les xarxes de Bus i Metro. Els congressistes amb discapacitat visual que es van descarregar l'app de Navilens al mòbil van poder utilitzar les etiquetes per accedir al contingut del congrés.

Imatge
Foto de família un cop acabat l'acte d'entrega de premis de COCEMFE / Foto: Pep Herrero (TMB)

Etiqueta del sistema NaviLens al congrés de COCEMFE / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació
dijous, octubre 24, 2019 - 12:29
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmb-rep-premi-treball-favor-de-laccessibilitat-disseny-universal