Autor
Gustau Lamadrid

50 anys de les primeres màquines automàtiques de venda de bitllets al metro

El 15 d'octubre del 1969, tot just ara fa mig segle, s'inaugurava a l'estació de Liceu la primera màquina electrònica de venda automàtica de bitllets a les instal·lacions de la xarxa del metro de Barcelona.

La primera instal·lació per a la venda automatitzada de bitllets al metro de Liceu consistia en tres màquines de l'empresa Crouzet Española, de les quals s’havien adquirit 12 unitats, i s'enquadrava dins d'una prova pilot. Les màquines estaven preparades per acceptar monedes d'1, 2,5 o 5 pessetes i tornar canvi. Val a dir que llavors el bitllet senzill costava 3 pessetes, mentre que el preu del bitllet d'anada i tornada era de 4 pessetes, tot i que aquest últim només es venia els dies feiners des de les 5 fins a les 8 del matí.

El mateix dia, i com a part de la mateixa prova pilot, també es va estrenar a Liceu una nova cabina central d'informació i control de l'estació, dotada de càmeres i megafonia. Totes aquestes modificacions van coincidir amb la inauguració de la remodelació dels vestíbuls dels accessos del costat Mercat de la Boqueria de l'estació.

Les primeres màquines Crouzet van funcionar fins a l'any 1971, quan les dispensadores d'aquests equipaments van quedar desfasades amb els canvis dels preus dels bitllets i van haver d'adaptar-se a les noves tarifes.

Imatge
Les noves màquines acabades d'instal·lar / Foto: Arxiu TMB

Detall de la cabina de control / Foto: Arxiu TMB

Darrera modificació
dimecres, octubre 16, 2019 - 11:22
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/historia/50-anys-de-primeres-maquines-automatiques-de-venda-de-bitllets-metro