Autor
Redacció

El metro de Madrid passa a formar part del selecte grup de metros centenaris

El 17 d'octubre del 1919 quedava inaugurat el metro de Madrid, que es convertia en la vuitena ciutat europea a tenir aquest modern transport urbà ferroviari. Per ser precisos, el dia 17 va esdevenir-se la inauguració per part de les autoritats, mentre que l'obertura al públic va produir-se el dia 31 del mateix mes.

Amb motiu d'aquesta efemèride, Metro de Madrid ha posat en marxa un seguit d'activitats, que inclouen un web que fa un recorregut per la història i les anècdotes d'aquests cent anys. Entre d'altres, s'explica el retoc fotogràfic a la imatge de la inauguració del metro, on el rei Alfons XIII sortia amb els ulls tancats. O com va ser aquesta una de les primeres grans empreses que va incorporar les dones als llocs de treball. O el motiu pel qual, a diferència del metro de Barcelona i molts altres, els trens circulen a Madrid per l'esquerra.

Al web també es fa un repàs de les principals estadístiques del centenari: per exemple, com s’ha passat dels 14 milions de viatgers de l'any de la inauguració als 657,2 milions del 2019. A més, es poden consultar totes les exposicions que s'han organitzat, com és el cas de la mostra de trens històrics (restaurats per a l'ocasió) que es podrà veure a partir del dia del centenari.

Darrera modificació
dimecres, octubre 16, 2019 - 08:22
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/metro-de-madrid-passa-formar-part-selecte-grup-de-metros-centenaris