14.10.2019
Autor
Premsa TMB

Cafè científic al vestíbul de l’estació d'Universitat, dimarts 29 a la tarda

Subtítol

És la segona sessió participativa que té lloc al metro, organitzada pel Centre de Regulació Genòmica, i que tractarà sobre els límits de la fertilitat

El proper dimarts, 29 d’octubre, a les 19.00 hores, tindrà lloc un cafè científic organitzat pel Centre de Regulació Genòmica (CRG), amb la col·laboració de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). L’acte se celebrarà al vestíbul de la cèntrica estació d’Universitat (L1 i L2).

El cafè científic porta per títol Fertilitat i edat, quins són els límits? i és una de les sessions que programa el cicle del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona al llarg de tot un any. Aquest, per això, en un espai inesperat, tindrà lloc al metro. Es tracta d’una sessió participativa (entre xerrada i debat) on intervenen científics experts i el públic en general. La taula rodona tindrà una durada aproximada de 90 minuts i s’oferirà cafè per als assistents, d’aquí el nom del cicle.

En aquesta trobada els ponents seran Aida Rodríguez Nuevo, investigadora del laboratori de Biologia de l’Oòcit i Dormició Cel·lular del CRG; Mònica Parriego Beltrán, embriòloga clínica del laboratori de Reproducció Assistida de Dexeus Dona Barcelona; i Josefina Goberna Tricas, professora titular en el departament d’Infermeria de Salut Pública, Salut Mental i Maternoinfantil de la Universitat de Barcelona. La xerrada vol proposar un debat distès sobre el fet que cada vegada es poden tenir fills amb més edat gràcies als avenços en el camp de la fertilitat, i donar resposta a la pregunta: fins a quina edat és èticament acceptable que una dona pugui ser mare? I un home pare? Per primer cop, la xerrada es retransmetrà en streaming. El primer cafè científic al metro es va fer el 2018 i el tema era l’evolució humana.

Els cafès científics CRG són espais de diàleg entre experts en un tema d’actualitat de base científica i el públic en general, que fomenten l’esperit crític i l’enriquiment mutu entre científics i ciutadans, així com l’intercanvi de visions, neguits i reflexions i que tenen lloc a diferents emplaçaments de la ciutat.

Darrera modificació
15.10.2019
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/cafe-cientific-vestibul-de-lestacio-duniversitat-dimarts-29-tarda