Autor
Redacció

La il·luminació avantguardista de Foneria i Provençana ve del Maresme

A la línia 10 Sud del metro crida l'atenció l'arquitectura d'un grup d'estacions que s'assemblen molt perquè el seu interiorisme porta la firma de l'estudi de Dani Freixes: les de Foneria i Provençana, ja en servei, i la de Ciutat de la Justícia, que coneixem pels reportatges que se n'han fet en les visites prèvies a l'obertura, prevista per al novembre vinent. 

Totes tres tenen en comú un tractament de l'espai peculiar, que transparenta els elements de la infraestructura com ara les dovelles i els murs. El resultat és un aire futurista, que ha inspirat una creativitat de la campanya de difusió del festival Subtravelling d'aquest 2019 en què la comparen amb el transbordador espacial Discovery.

Un tret característic d'aquestes estacions és la il·luminació, formada per anelles de leds suspeses del sostre, de 2 i 4 metres de diàmetre. Ara, gràcies a Smart Lighting, sabem que són del model Geminy, de baix consum, i les ha fabricat Luxes, una empresa amb seu a Cabrera de Mar, al Maresme, pertanyent al grup Aussie.

Darrera modificació
dilluns, octubre 14, 2019 - 08:01
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/illuminacio-avantguardista-de-foneria-provencana-ve-maresme