Autor
Redacció

El metro de Rennes, a França, esdevé una galeria d'art de treballs de fotoperiodisme

Els metros de tot el món, amb el continu anar i venir d'usuaris, esdevenen una forma d'apropar l'art, la cultura i altres realitats als ciutadans. Amb aquest objectiu, el metro de la ciutat francesa de Rennes acull aquest octubre la mostra Report'images, que organitza el Club de la Presse de Bretagne.

Deu fotoperiodistes exposen cadascú vuit imatges de gran format a quatre estacions del metro de Rennes. Hi ha des de mirades al territori (com un viatge per carreteres de la Bretanya en furgoneta; o el dia a dia dels cultivadors de musclos a Mont-Saint-Michel) a enfocaments llunyans (els joves skaters de la capital del Vietnam; o la lluita contra el virus Ebola a la ciutat de Beni, a la República Democràtica del Congo). Si voleu saber més dels fotògrafs i els seus treballs, els trobareu en aquests podcasts.

La xarxa de metro de Rennes va entrar en funcionament el 2002, és automàtica (utilitza el sistema conegut com a Vehicle Automàtic Lleuger) i compta amb una única línia. El prestigiós arquitecte Norman Foster va construir els viaductes de la xarxa i una de les 15 estacions: La Poterie.

Darrera modificació
dimecres, octubre 9, 2019 - 08:12
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/metro-de-rennes-franca-esdeve-galeria-dart-de-treballs-de-fotoperiodisme