Autor
Marta Espinosa

Instantànies en blanc i negre recorden com era el paisatge de les vies de Sants fa un segle

Una exposició permanent que es pot veure als jardins de la Rambla de Sants mostra la transformació urbana al voltant de les vies del metro i el tren que travessen el barri de Sants de Barcelona i l'Hospitalet. 

L'exposició Sants, rails i vies, inaugurada el passat dissabte dia 28 de setembre, vol ser permanent i ofereix reproduccions en gran format de 29 fotografies històriques que es troben als edicles que hi ha instal·lats al llarg dels jardins de la rambla de Sants i que mostren la transformació d'aquest paisatge urbà, des del carrer de Sants fins al pont de la Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat, al llarg del segle XX.

Les vies de tren (per aquí hi passa el trànsit ferroviari de l'estació de Sants) i de la línia 1 del metro, que ara queden sota aquests jardins, van marcar la vida quotidiana i el paisatge urbà d'aquesta franja de Sants. Això és el que recorden aquestes fotografies fetes des del 1917 fins al 1998 tant per professionals com per persones aficionades, que van disparar les seves càmeres molt a prop d'on ara es poden veure aquestes imatges en blanc i negre.

El passeig elevat, inaugurat el 2016, connecta la plaça de Sants amb el barri de Santa Eulàlia, a l'Hospitalet de Llobregat, dos nuclis històricament separats per les vies dels transports ferroviaris.

Les fotografies originals formen part del fons de l'Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc i són procedents, la majoria, de l'Arxiu Històric de la Unió Excursionista de Catalunya de Sants. L'exposició és una iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona.

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:57
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/historia/instantanies-blanc-negre-recorden-com-era-paisatge-de-vies-de-sants-fa-segle