18.09.2019
Autor
Premsa TMB

Les xarxes de transport de TMB s'adapten a les Festes de la Mercè 2019

Subtítol

El metro funcionarà de manera continuada les nits de divendres 20, dissabte 21 i dilluns 23 de setembre

Amb motiu de les Festes de la Mercè 2019, que tindran lloc del 20 al 24 de setembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús dels transports públics en els desplaçaments als llocs on es duran a terme les activitats programades. Per això, TMB reforça i adapta els horaris de les línies de metro i autobús que donen servei als principals escenaris de la festa.

Metro: tres nits de servei sense interrupció

El metro funcionarà sense interrupció les nits de divendres 20, dissabte 21 i dilluns 23 de setembre, per afavorir la mobilitat en transport públic i també durant les nits. Així, els trens circularan des de les 5 de la matinada del divendres 20 de setembre fins a les 12 de la nit del diumenge 22. El metro tornarà a donar servei ininterromput la nit de dilluns 23, així els trens circularan des de les 5 del matí de dilluns a les 12 de la nit de dimarts 24.

Imatge
Rellotges amb l'horari de funcionament del metro durant les Festes de la Mercè / TMB

Igualment s’ha previst un reforç de l’atenció al públic, la seguretat i la neteja durant determinades hores del dia en aquelles línies i estacions de la xarxa que, en funció dels actes programats en els diferents escenaris, tinguin una major afluència d’usuaris.

Per al Piromusical, una de les cites més multitudinàries de les festes, que tindrà lloc dimarts 24 de setembre (a les 22 h), a l’avinguda Maria Cristina, TMB ha previst un reforç de les línies 1 i 3 de metro. També s’aplicaran les mesures necessàries per mantenir el servei previst a les línies d’autobusos que travessen la plaça d’Espanya. Dimarts 24 el metro funcionarà fins a la mitjanit pel fet de ser vigília de dia feiner. A més, de manera extraordinària, TMB facilitarà informació actualitzada de l’estat del servei a través del perfil de Twitter @TMBinfo, que dimarts estarà actiu i monitoritzat des de les 17.30 h fins a la mitjanit.

Reforços a les línies d’autobús

Amb motiu de les activitats programades al Castell de Montjuïc, s’ha previst un reforç especial del servei d’autobusos que cobreix la muntanya els dies 21 i 22, que consistirà a incrementar el nombre de vehicles articulats per oferir un interval de pas d’uns cinc minuts a la línia 150 (Pl. Espanya  - Castell de Montjuïc), entre les 11.30 i les 21 hores.

Per als concerts que tindran lloc els dies 20 i 21 a la platja del Bogatell es recomana utilitzar la línia 4 de metro (la xarxa funcionarà amb servei ininterromput aquests dies) i les línies regulars de bus H16, V23, V25, V27 i 59. A més, gairebé una vintena de línies de bus de TMB es reforçaran amb cotxes addicionals els dies 21, 22 i 24 de setembre, amb motiu dels diversos actes programats a la ciutat. 

Per a més informació sobre els transports públics per accedir als diferents escenaris de les Festes de la Mercè es poden consultar els avisos a la secció d’estat del servei de TMB.cat.

TMB se suma a la celebració del Dia Sense Cotxes

Per cinquè any consecutiu, i coincidint a més amb les Festes de la Mercè, Barcelona celebra el Dia Sense Cotxes que tindrà lloc diumenge, 22 de setembre. TMB, com a operador de referència del territori i dins de la seva aposta per la mobilitat sostenible se suma a la convocatòria. A banda del recolzament en la difusió dels objectius i continguts de la cita, s’organitzaran activitats presencials.

L’escenari principal serà un any més la Via Laietana, entre la plaça d’Urquinaona i la plaça d’Antonio López, on hi haurà una gran varietat de propostes lúdiques, educatives i de conscienciació sobre els beneficis de tenir una ciutat pacificada i verda. El carrer es tallarà al trànsit durant la celebració de les activitats, d’11 a 20 hores, i per tant durant tota la jornada es desviaran les línies de bus que hi circulen (V15, V17, 47 i 120).

Aquí, TMB participarà amb una ponència a l’Speaker’s corner, ubicat a l’aire lliure, a la via Laietana amb el carrer Sant Pere Més Baix. Es tracta d’una novetat del Dia Sense Cotxes, un espai de reflexió i de conversa sobre la mobilitat sostenible, la qualitat de l’aire i les ciutats del futur. Per part de TMB, la xerrada i posterior torn de preguntes tindrà lloc a les 12 del migdia i estarà dedicada a l’estratègia de futur de TMB cap a les zero emissions en el transport de superfície i l’aposta pels autobusos elèctrics, i anirà a càrrec del responsable d’enginyeria de bus de TMB, Fernando Gómez Coca.  

Un any més, el programa educatiu de la companyia, TMB Educa, organitzarà activitats de difusió i conscienciació sobre la mobilitat sostenible a l’Hospitalet de Llobregat, al carrer Prat de la Riba. Serà el divendres dia 20, a la tarda, on els més petits gaudiran de les activitats lúdiques (tallers de dibuix i de creació de xapes) organitzades al voltant d'un bus de la companyia 100% elèctric d’emissió zero.

Darrera modificació
25.09.2019
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/xarxes-de-transport-de-tmb-sadapten-festes-de-merce-2019