Autor
Carme Becerra

Una setmana per reivindicar els desplaçaments sostenibles i un estil de vida actiu

Des d'avui Europa celebra la Setmana de la Mobilitat, que inclou la celebració del Dia sense Cotxes el proper diumenge. TMB ha preparat diverses activitats per contribuir a aquesta cita.

La Setmana Europea de la Mobilitat es desenvolupa entre el 16 i el 22 de setembre, sent l'última data el Dia Sense Cotxes. Com ja vam avançar, el lema escollit aquesta edició és Camina amb nosaltres!, una reivindicació de la mobilitat sostenible i de l'aposta pels modes de desplaçament actius (anar a peu o en bicicleta).  

Des del 1999, quan es va celebrar el primer Dia de l'Autoreflexió, aquesta cita anual és una forma de recordar els avantatges que té, per al medi ambient i la salut, deixar de banda els vehicles privats motoritzats i les energies contaminants. Seran set dies on a tot Catalunya (com a la resta d’Europa) es duran a terme un gran ventall d'activitats organitzades per tota mena d'organismes, col·lectius, administracions i empreses: caminades populars, sortides ciclistes, curses, tallers, etc.

Diumenge 22, Dia Sense Cotxes

Per la coincidència amb les Festes de la Mercè, Barcelona crea un programa diferenciat amb el nom de La Mercè respira!, que culminarà diumenge 22, durant la celebració del Dia Sense Cotxes. L'escenari serà la via Laietana, entre la plaça d'Urquinaona i la plaça d'Antonio López, on hi haurà una gran varietat de propostes lúdiques i de conscienciació. El carrer es tallarà al trànsit durant la celebració de les activitats, d'11 a 20 hores.

En total, uns 300 municipis catalans i 164 entitats participaran a la Setmana, xifres que el departament de Territori i Sostenibilitat valora com de rècord. Repeteixen activitats destacades com les curses de transport que organitza la PTP, el Park(ing) Day del dia 20 o el concurs a Instagram ClicMob!, que impulsa el departament de Territori i Sostenibilitat.

TMB s'implica en la Setmana

Una edició més, TMB participa a la Setmana com a operador de referència al territori i dins de la seva aposta per la mobilitat sostenible. A banda del recolzament en la difusió dels objectius i continguts de la cita, s'organitzaran activitats presencials a les ciutats de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. A més, el popular grup musical Macaco visitarà dimecres 19 instal·lacions de Metro i Autobusos per mostrar el seu compromís amb l'ecomobilitat, en un periple que inclourà una actuació a la xarxa de metro.

El dia 20, a la tarda, els més petits gaudiran de les activitats lúdiques (tallers de dibuix i de creació de xapes) organitzades al voltant d'un bus de la companyia 100% elèctric d’emissió zero a l'Hospitalet de Llobregat, al carrer Prat de la Riba. També hi haurà participació de TMB a Barcelona diumenge 22, a l'speakers corner, una novetat del Dia Sense Cotxes a Barcelona, que consisteix en un espai per a la conversa sobre aspectes de la mobilitat sostenible, situat a l'alçada del carrer Sant Pere Més Baix. Si visiteu el nostre canal de YouTube, tindreu un avançament de la presentació que s'hi farà.

Darrera modificació
dimarts, setembre 17, 2019 - 07:59

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/setmana-reivindicar-desplacaments-sostenibles-estil-de-vida-actiu