06.09.2019
Autor
Premsa TMB

Reforç del transport públic per a la Diada de l'Onze de Setembre a Barcelona

Subtítol

Dimecres a la tarda les línies de metro de la 1 a la 5 es reforçaran i un dispositiu especial vetllarà per la fluïdesa i la seguretat dels fluxos de passatge. Davant la possible saturació de l'exterior, a partir de les 16 hores s'aconsella evitar l'estació d'Espanya

Amb motiu de la celebració dels actes de la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona, el proper dimecres 11 de setembre Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús del transport públic, especialment el metro, en els desplaçaments que es realitzin per accedir a la zona del centre de la ciutat, ja que el trànsit en superfície estarà restringit. També és aconsellable preveure un temps addicional per al desplaçament, com en qualsevol esdeveniment massiu.

L’acte que es preveu més concorregut tindrà lloc a la tarda. La concentració convocada per les entitats ANC i Òmnium Cultural ocuparà cinc eixos, formant un estel: la Creu Coberta, l’avinguda Paral·lel, la Gran Via de les Corts Catalanes (fins a l’alçada del passeig de Gràcia), l’avinguda Maria Cristina i tots ells confluiran a la plaça d’Espanya, on estarà ubicat l’escenari.

Reforç a totes les línies de metro

TMB ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços de trens a totes les línies convencionals de la xarxa, especialment a les línies 1 i 3, i desplegament de personal i seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de l’acte principal de la tarda. Entre les 13.30 i les 21.30 hores el metro oferirà una capacitat similar a la tarda d’un feiner i per tant totes les línies tindran uns intervals de pas situats entre els 3,5 i els 4,5 minuts, aproximadament.

En previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que dificulti la sortida, a partir de les 16 h serà recomanable evitar l’estació d’Espanya (L1 i L3) com a destinació i fer servir com a alternatives les estacions properes com Hostafrancs (L1), Tarragona (L3), Rocafort (L1), Urgell (L1), Universitat (L1 i L2), Sant Antoni (L2) i Poble Sec (L3).  

Igualment, TMB mobilitzarà més de cent efectius per a l’operació, manteniment, neteja i seguretat, així com mitjans tècnics, en aquestes estacions per ordenar els fluxos de passatge i adoptar, si és necessari, accions de regulació (talls intermitents, realització dels enllaços per l’exterior, etc.) per evitar situacions de risc en vestíbuls i andanes, tant a l’anada com després de finalitzar l’acte. En aquest cas, caldrà seguir en tot moment les indicacions que donin el servei de megafonia, els dispositius lluminosos i el personal de metro, que estarà en contacte amb les autoritats de seguretat pública.

Desviaments i limitacions en una trentena de línies de bus

Dimecres dia 11 les alteracions de recorregut seran severes en 34 línies d’autobusos que circulen o travessen la plaça d’Espanya, la Gran Via, part de Creu Coberta, Tarragona, Paral·lel i avinguda Maria Cristina. Entre les 14.30 i les 21 hores aproximadament es produiran desviaments i limitacions de recorregut per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit de l’afectació en les línies regulars següents: D20, D40, D50, H12, H14, H16, V7, V9, V11, V13, V15, V17, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 27, 46, 47, 52, 54, 55, 59, 62, 63, 65, 67, 78, 79, 109, 115 i 150 i les tres rutes del Barcelona Bus Turístic (aquestes faran les últimes sortides de terminal entre les 14 h i les 15 h).


Al matí se succeiran les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova. Per aquest motiu algunes línies de bus que circulen per la ronda de Sant Pere (D50, H16, 19 i 62) veuran modificat el seu recorregut en aquesta zona. Durant tot el dia, també hi ha prevista una activitat a Pla de Palau, cosa que provocarà talls de trànsit i això comportarà restriccions de  circulació a les línies D20, H14, V13, V15, V19, 47, 59 i 120.

Per tant, tot dimecres serà recomanable fer servir el transport subterrani i en especial el metro per als desplaçaments a l’entorn de la zona de la plaça d’Espanya i als trams propers de la Gran Via, Paral·lel, Creu Coberta, Tarragona i av. Maria Cristina, ja que la mateixa plaça i aquests carrers adjacents patiran talls de trànsit per la Diada i els dies previs.

TMB anirà oferint informació actualitzada i alternatives de transport a través del perfil de Twitter @TMBinfo, que el dia 11 estarà actiu i monitoritzat de les 14.30 a les 21 hores. Com és habitual, el web de TMB i l’aplicació TMB App informaran de manera automàtica de les possibles alteracions en la circulació del metro a través del semàfor d’estat del servei.

Darrera modificació
12.09.2019
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/reforc-transport-public-diada-de-lonze-de-setembre-barcelona-0