Autor
Carme Becerra

La UITP aconsella com fer una transició eficient cap a les flotes d'autobusos elèctrics

La Unió Internacional del Transport (UITP) ha llançat un document on recull, no només els avantatges d'electrificar el transport públic, sinó també què cal tenir en compte per no fracassar a l'hora d'implementar-ne els canvis.

Un recent informe de la UITP, L'impacte dels autobusos elèctrics en la vida urbana, analitza l'oportunitat que representa per a les ciutats apostar per flotes d'autobusos elèctrics. És una de les publicacions que s'avancen a la propera Conferència Internacional de Bus, que se celebrarà a Brussel·les entre el 21 i el 23 d'octubre.

L'informe no es limita a lloar les bondats per al medi ambient i la salut dels vehicles d'emissions zero, sinó que adverteix sobre com es pot abordar amb èxit la transició cap a aquest canvi de model. Per fer-ho, cita exemples de bones pràctiques d'arreu del món, entre les quals una de les estacions de recàrrega d'oportunitat de TMB, que s'abasteix amb energia procedent del metro.

Recomanacions per a una transició eficient

La publicació de la UITP adverteix que, tot i que el desplegament d'autobusos elèctrics permet millorar la qualitat del servei i la imatge de la ciutat, també té impacte físic i visual sobre el territori. Menciona, a més, la possibilitat de trobar-se amb obstacles per al creixement de la flota, com la necessitat de construir nous equipaments, d'actualitzar normatives, etcètera.

Per avançar-se als entrebancs i gaudir dels beneficis, la UITP fa una sèrie de recomanacions. Entre d'altres, escollir la tecnologia en funció de les característiques i necessitats de la ciutat, establir acords de cooperació amb tots els agents implicats, compartir la xarxa de recàrrega i fer intercanvi de coneixements amb altres ciutats que estiguin immerses en aquest mateix procés.

El document complet es pot consultar al següent enllaç.

Darrera modificació
dilluns, setembre 9, 2019 - 08:24
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/uitp-aconsella-com-fer-transicio-eficient-cap-flotes-dautobusos-electrics