Autor
Redacció

Rosa Alarcón: “Agraeixo la paciència dels ciutadans amb les obres de l’estiu al metro”

La presidenta de TMB ressalta la importància de mantenir alts nivells d’inversió en les xarxes de transport públic per fer-les més eficaces i atraure nous usuaris.

Rosa Alarcón i Xavier Flores en l'atenció a mitjans / Foto: TMB
rosa-alarcon-xavier-flores-balanc-obres-estiu-2019-metrobcn.jpg
Download this file (727.96 KB)

La presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha comparegut avui davant els mitjans de comunicació per subratllar que les actuacions de millora de la infraestructura a les línies 1, 2 i 5 de metro s’han acabat “en temps i forma” tal com estava previst. "Vull agrair especialment la paciència dels ciutadans per les molèsties i la bona tasca de totes les empreses i treballadors implicats en les obres", ha assenyalat.

“És molt important que les administracions públiques ens comprometem a millorar el transport públic i mostrar que estem fent un esforç d'inversió", ha considerat la presidenta de TMB, davant la proximitat de l’entrada en vigor de la zona de baixes emissions, l’1 de gener del 2020, que comportarà restriccions als vehicles privats més contaminants.

Respecte de les obres a la línia 1 del metro entre Clot i Fondo, la presidenta i regidora de Mobilitat ha recordat que han estat les més importants de la història de TMB, amb un cost de 20 milions d’euros, que han servit per renovar totalment nou quilòmetres de via i millorar la senyalització. "Tindrem trens més còmodes, amb menys vibracions, i més ràpids", ha subratllat.

Pel que fa a les obres promogudes per la Generalitat a la línia 5 per preparar la futura estació d’Ernest Lluch, el director general d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, ha destacat que questa estació serà "un intercanviador estratègic" de la xarxa de metro que servirà per connectar amb el tramvia. "Millorarà la mobilitat dels ciutadans d'altres poblacions de l'àrea metropolitana, com Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern o Cornellà", ha assenyalat.

El camí a seguir contra els carteristes

D’altra banda, Rosa Alarcón ha valorat favorablement el curs de la lluita contra la delinqüència reincident al transport públic: "La setmana passada vam tenir bones notícies amb l'actuació conjunta de Mossos d'Esquadra i Policia Nacional, que es va saldar amb més de 40 detencions", ha comentat. "Aquest és el camí a seguir", ha reblat la presidenta de TMB, que ha volgut posar l'accent en la feina del dia a dia contra els carteristes. "L'operació mediàtica va ser fa uns dies però és important destacar que cada dia tenim notícies de detencions de carteristes, amb la bona feina en primer lloc dels vigilants de seguretat del metro”, ha afirmat.

A sota es poden escoltar dos fragments de la compareixença de la presidenta de TMB.

Imatge
Media Name: 020919-talls-metrobcn-balanc-rosa-alarcon.mp3

 

Darrera modificació
dijous, setembre 5, 2019 - 14:08
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/rosa-alarcon-agraeixo-paciencia-ciutadans-amb-obres-de-lestiu-metro