30.08.2019
Autor
Premsa TMB

Normalització del servei de metro a les línies 1, 2 i 5 després de les actuacions en la infraestructura

Subtítol

Tal com estava previst, els trams Clot - Fondo i Paral·lel - Sagrada Família reobriran demà dissabte, mentre que dilluns es restablirà la circulació de trens entre Can Vidalet i Collblanc

Demà dissabte, a l’inici del servei, quedarà normalitzat el tram Clot - Fondo de la línia 1 de metro que ha estat tancat per obres des del passat 29 de juny. Finalitza així, dins del termini fixat, l’actuació de manteniment extraordinari més important mai realitzada a la xarxa, que ha posat al dia un sector de túnel, situat sota la Meridiana, que té 65 anys d’antiguitat, i la seva continuació sota el barri de Sant Andreu, posat en servei fa 51 anys.

Els treballs han consistit en la renovació completa d’uns 9.000 metres lineals de via simple, la substitució i ampliació d’aparells de via, i la renovació de tota la senyalització. En un tram de via pròxim a Santa Coloma s’han aplicat mesures per reduir vibracions. Addicionalment s’han renovat cambres de baixa tensió i s’han ampliat cambres d’enclavament.

El tram Paral·lel - Sagrada Família de la línia 2 de metro també recuperarà la normalitat demà a les 5 del matí, tal com estava previst. La Generalitat ha renovat la via en diferents trams, amb una longitud total d’uns 1.500 metres, mitjançant la substitució de carrils i de les fixacions actuals per unes de noves que ofereixen unes prestacions mecàniques millors.

D’altra banda, dilluns vinent, 2 de setembre, a les 5 del matí, es restablirà el servei de la línia 5 de metro entre les estacions de Can Vidalet i Collblanc, que està suspès des del 29 de juliol. La Generalitat hi ha dut a terme treballs relacionats amb la posada en funcionament de la futura estació d’Ernest Lluch.

Darrera modificació
31.08.2019
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/normalitzacio-servei-de-metro-linies-1-2-5-despres-de-actuacions-infraestructura