Autor
Redacció

Viatjar amb el metro napolità i conèixer el bo i millor de l'arquitectura a les 'estacions de l'art'

Interior de l'estació Garibaldi de la línia 1 del metro de Nàpols / Foto: Domini públic
interno_della_stazione_garibaldi_della_linea_1_della_metropolitana_di_napoli-600x400.jpg
Download this file (115.19 KB)

La revista internacional d'art Apollo ha dedicat un article al disseny de les estacions de la línia 1 del metro de Nàpols, on estan la majoria de les conegudes com a estacions de l'art (n'hi ha també a la línia 6). Els responsables de la infraestructura han fet una aposta per singularitzar cadascuna de les parades del suburbà a través del seu disseny i de diferents aportacions artístiques.

Entre els arquitectes que han dissenyat algun punt de la línia 1 hi ha noms de primer nivell, com Dominique Perrault (estació Garibaldi), Gae Aulenti (Museo), Álvaro Siza i Eduardo Souto de Moura (Municipio), Rogers Stirk Harbour + Partners (Capodichino) o Òscar Tusquets (Toledo). I, si sumem el nom dels artistes que hi han aportat instal·lacions artístiques, la llista de noms (fins a un centenar) impressiona: la línia 1 conté obres, per citar alguns exemples, de William Kentridge, Robert Wilson, Sol LeWitt i Michelangelo Pistoletto. Així que, si esteu planejant una visita a Nàpols, recordeu incloure el metro dins el vostre itinerari.

Darrera modificació
dimecres, setembre 4, 2019 - 08:05
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/viatjar-amb-metro-napolita-coneixer-bo-millor-de-larquitectura-estacions-de-lart