Autor
Oriol Pàmies

Finalitza la construcció de la nova plataforma de via a la línia 1 de metro

La part principal de la renovació integral de la infraestructura del túnel entre Clot i Torras i Bages va quedar completada ahir dimecres.

L’obra de modernització de la infraestructura de via i les instal·lacions de circulació al sector nord de la línia 1 de metro va assolir ahir una fita important: es va completar el formigonat de la nova plataforma de via al llarg de 9 quilòmetres, entre les estacions de Clot i Torras i Bages.

L’actuació, que comporta la suspensió del servei de la línia entre Clot i Fondo entre el 29 de juny i el 30 d’agost, ha comportat la demolició de la via antiga, la retirada de 35.593 sacs de balast vell i la utilització de 15.571 metres cúbics de formigó per construir 8.395 metres lineals de via simple i sis nous aparells de via, que sumen uns 750 metres més.

L’última fase de l’obra, la de més abast que ha dut a terme TMB en la infraestructura del metro, consisteix en els acabats, el muntatge dels circuits de via, la neteja i les proves de circulació, que tindran lloc la setmana vinent.

Les imatges que publiquem, facilitades per la Unitat de Projectes de Via, corresponen al sector que transcorre sota el barri de Sant Andreu.

Imatge
Neteja de la nova plataforma de via / Foto: TMB

Un dels pous per on s'ha extret la runa de l'obra / Foto: TMB

Darrera modificació
dijous, agost 22, 2019 - 14:20
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/finalitza-construccio-de-nova-plataforma-de-linia-1-de-metro