Autor
Oriol Pàmies

L’ATM detecta un augment dels desplaçaments en dia feiner a la regió de Barcelona

La mobilitat en general al territori metropolità ha tornat als nivells del període 2010-2015, en què cada resident feia prop de quatre desplaçaments diaris.

Els residents a la regió metropolitana de Barcelona fem cada dia feiner 3,91 desplaçaments, una mitjana que en un any s’ha elevat notablement, ja que el 2017 fèiem 3,21 desplaçaments diaris. És una de les dades que conté l’edició 2018 de l’Enquesta de Mobilitat en dia Feiner (EMEF), promoguda per l'Autoritat del Transport Metropolità, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

La ràtio màxima, de 4 desplaçaments per persona cada dia de dilluns a divendres, es va assolir el 2015. Per tipus de mobilitat, la que ha crescut més ha estat la de tipus personal (compres, visites mèdiques, a amistats i familiars, oci, acompanyament, passeig i altres motius), un 35,4%, mentre que l’ocupacional (per feina i estudis) ha repuntat el 10,8%.

Per modes, l’EMEF assenyala que l’últim any el que més ha augmentat (vora el 37%) són els de la mobilitat activa (caminar, anar amb bicicleta i amb altres vehicles personals). L’ús del vehicle privat va créixer el 19,5% i el transport públic el 3,3%.

L’EMEF és un gran estudi anual que reflecteix els hàbits de mobilitat de la població de 16 anys o més del territori del sistema tarifari integrat de la regió barcelonina (on viuen 4,8 milions de persones), exclosos els professionals del transport. S’ha basat en 10.117 entrevistes personals i com és habitual ha estat supervisat per l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona. Es pot consultar la documentació completa al web de l’ATM.

Imatge
Distribució dels modes de transport a la regió metropolitana de Barcelona / Font: ATM

Darrera modificació
divendres, agost 23, 2019 - 11:51
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/latm-detecta-augment-desplacaments-dia-feiner-regio-de-barcelona