22.07.2019
Author
Premsa TMB

Talls parcials al servei de metro de les línies 2 i 5 durant el mes d'agost, per obres

Subtítol

El tram Paral·lel - Sagrada Família (L2) estarà fora de servei del 27 de juliol al 30 d’agost per treballs de millora de la infraestructura. Les obres per a la futura estació d’Ernest Lluch (L5) comportaran la interrupció del servei entre les estacions de Can Vidalet i Collblanc, del 29 de juliol a l’1 de setembre

Abans i durant els primers dies de les afectacions a la línia 2 hi haurà presència d’informadors a les estacions afectades per orientar els ciutadans sobre els millors recorreguts alternatius.Aquest estiu el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya executarà dues actuacions en la infraestructura del metro de Barcelona que comportaran suspensions parcials del servei durant cinc setmanes. L’alteració del servei en aquestes línies s’ha concentrat en el mínim de temps i s’ha planificat coincidint amb l’època de l’any amb menys mobilitat urbana, per reduir les molèsties als usuaris, que estan sent informats per tots els canals disponibles des de divendres passat.

Concretament, les afectacions del servei seran:

  • Línia 2, entre Paral·lel i Sagrada Família: el servei quedarà interromput entre aquestes estacions del 27 de juliol al 30 d’agost (tots dos inclosos), per treballs de millora de les condicions mecàniques de la via.
     
  • Línia 5, entre Can Vidalet i Collblanc: la interrupció del servei serà del 29 de juliol a l’1 de setembre (tots dos inclosos), per obres relacionades amb la futura estació d’Ernest Lluch.


Aquests talls coincideixen en el temps amb l’obra que executa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i que ja està en marxa, a la línia 1, entre les estacions de Clot i Fondo. Fins al 30 d’agost aquest tram està fora de servei pels treballs de renovació integral de la infraestructura.

Interrupció parcial del servei a la L2 (del 27 de juliol al 30 d’agost)

Des de dissabte 27 de juliol fins al divendres 30 d’agost (tots dos inclosos), estarà fora de servei el tram de la línia 2 de metro entre Paral·lel i Sagrada Família, de 4,4 quilòmetres de longitud. Per tant, quedaran sense servei sis estacions (Paral·lel, Sant Antoni, Universitat, Passeig de Gràcia, Tetuan, Monumental i Sagrada Família, que serà terminal provisional de línia). La resta de la línia 2, entre Sagrada Família i Badalona Pompeu Fabra, funcionarà amb normalitat.

Com a alternativa de transport, els usuaris poden fer servir les línies regulars de bus de TMB D50, H12 i H16, que fan el trajecte totalment o parcialment entre les estacions afectades pel tall, és a dir entre Paral·lel i Sagrada Família. A més també es pot utilitzar la resta de la xarxa de metro, en especial la línia 3.

Per reduir les molèsties als usuaris durant l’afectació, s’habilitarà un servei especial d’autobusos que cobrirà el tram en obres entre Can Vidalet i Collblanc amb parada a l’estació intermèdia de Pubilla Cases, que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent. Hi ha altres combinacions possibles amb la xarxa de transport ferroviari i de superfície existent a la zona.

Abans i durant els primers dies de les afectacions en aquesta línia, s’oferirà informació presencial, a l’entorn de les estacions afectades i de les parades on s’ha habilitat el servei de bus substitutori.

Darrera modificació
14.08.2020
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/talls-parcials-servei-de-metro-de-linies-2-5-durant-mes-dagost-obres