Autor
Redacció

Barcelona es prepara per combatre l'emergència climàtica de manera unitària

Un ampli ventall d’agents socials, polítics i econòmics, entre els quals TMB, es comprometen a actuar per la millora de la qualitat de l’aire i contra l’escalfament global.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va presidir ahir dimecres la constitució de la Taula per a l'Emergència Climàtica de la capital catalana, que elaborarà els continguts de la Declaració d'Emergència Climàtica que la ciutat preveu decretar l'1 de gener del 2020, coincidint amb l'entrada en vigor de la zona de baixes emissions al territori delimitat per les rondes.

La taula de treball està formada per més de 200 entitats de la xarxa Barcelona + Sostenible, els grups municipals, la Generalitat i l’Estat, units pels objectius de millorar la qualitat de l’aire i frenar l’escalfament global i els seus efectes sobre la vida humana i el medi natural.

En aquest sentit, TMB destaca per la seva contribució a la reducció dels contaminants que provoquen aquest escalfament global, que el 2018 va ser de l’ordre del 58% respecte de l’any anterior, gràcies al procés d’electrificació de la xarxa d’autobusos i l’adopció d’energies renovables.

Mesures de mobilitat

El govern municipal ha portat a la Taula una primera proposta de mesures a desenvolupar en els propers sis mesos que es complementaran amb el desplegament del Pla Clima, mentre es treballa en paral·lel el pla d’acció de futur. Entre les accions immediates n’hi ha de vinculades al transport públic, en què TMB serà protagonista, les superilles i la mobilitat en general, la reducció d’emissions de diòxid de carboni, la fiscalitat verda, la recollida de residus i la generació d’energia renovable, entre d’altres.

L'objectiu és reduir en 210.000 tones les emissions de diòxid de carboni, un 6% anual, amb la implantació de la zona de baixes emissions i deu mesures de tipus immediat. El contingut literal del document Emergència climàtica. Compromís i crida a l’acció es pot consultar al web del servei de premsa de l’Ajuntament de Barcelona.

Darrera modificació
divendres, juliol 12, 2019 - 08:36

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/barcelona-es-prepara-combatre-lemergencia-climatica-de-manera-unitaria