Autor
Redacció

La Fundació TMB col·labora en el projecte BiSC sobre l'impacte de la contaminació en nadons

L'estudi, impulsat per l'Institut de Salut Global de Barcelona, necessita la participació voluntària de 1.200 dones embarassades.

L'Institut de Salut Global de Barcelona (iSGlobal) i la Fundació TMB han subscrit un conveni pel qual col·laboraran en la difusió d'un ampli estudi, actualment en curs, sobre l'afectació de la contaminació ambiental en la salut dels nadons i el seu desenvolupament cerebral.

El projecte, denominat BiSC (Barcelona Life Study Cohort), suposa un dels estudis més complets realitzats fins ara per entendre com incideix la contaminació atmosfèrica en la salut dels bebès fins i tot des d'abans del naixement. Es porta a terme a la ciutat de Barcelona sota la coordinació de l'ISGlobal, un centre impulsat per la Fundació Bancària La Caixa, en col·laboració amb el centre BCNatal (Hospitals Sant Joan de Déu, Hospital Clínic i Universitat de Barcelona) i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

El primer objectiu és aconseguir la implicació de 1.200 voluntàries que resideixin a la ciutat de Barcelona i es trobin en el primer trimestre d’embaràs. Amb aquest fi, BCNatal i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ofereixen la possibilitat de participar en el projecte a través de les seves consultes d'obstetrícia. A més a més, les dones interessades poden sol·licitar informació a través del web del projecte, on trobaran una butlleta per tramitar-hi la participació.

TMB col·laborarà, a través dels seus canals de difusió, en la formació d’aquesta cohort, nom que en estadística i demografia reben els grups de població amb determinades característiques comunes. Aquest conveni s’emmarca en les polítiques de responsabilitat social que desenvolupa l’empresa en la línia d’afavorir la inclusió, l’accessibilitat, la sostenibilitat, la cooperació, la solidaritat i els valors del transport públic com a opció sostenible.

Darrera modificació
dijous, juliol 11, 2019 - 08:41

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/fundacio-tmb-collabora-projecte-bisc-sobre-limpacte-de-contaminacio-nadons