Autor
Redacció

La renovació integral de la infraestructura a la L1 de metro incorpora mesures antivibracions

S'han formigonat els primers 400 metres de via al túnel entre Clot i Baró de Viver. El ritme de treball és el previst.

Hem visitat l'obra de modernització de la infraestructura de via i les instal·lacions de circulació de la línia 1 de metro que s'està executant entre Clot i Baró de Viver. A l'estació de Torras i Bages hem comprovat com els equips i la maquinària treballen al ritme previst per completar la renovació integral en dos mesos.

Una de les característiques del projecte és que el nou muntatge de via es fa sobre formigó, per facilitar-ne el manteniment, i que s'hi inclouen mesures d'augment del confort i reducció de l'impacte del pas dels trens en l'entorn. En concret, les subjeccions del carril sobre les travesses estan dissenyades per amortir les vibracions, igual que la manta que es col·loca entre la llosa i la paret del túnel.

Tres sectors d'acció simultània

L'obra avança simultàniament en els tres sectors en què s'ha dividit, en cadascun dels quals es desmunta la via existent, es retira la runa, es munta la nova via amb les travesses i fixacions i finalment es cobreix la plataforma amb formigó. Fins ahir s'havien formigonat 400 metres de via simple, inclòs un aparell de tipus diagonal a l'entorn de Torras i Bages.

Les dimensions de l'obra són extraordinàries: 9.150 metres de via per substituir, amb les travesses, les fixacions (25.000) i els drenatges corresponents, més el cablejat i els sistemes de comunicacions que permeten la circulació àgil i segura dels trens; tres aparells de via, amb els seus accionaments i cambres d'enclavament; 15.000 metres cúbics de formigó; 30.000 sacs de balast per retirar, treure a la superfície i conduir a l'abocador; 400 treballadors, organitzats en dos torns; 20 milions d'euros de pressupost.

Imatge
Material d'obra a l'estació Torras i Bages / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Detall de les fixacions especials per prevenir les vibracions / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Darrera modificació
dimecres, juliol 10, 2019 - 15:07
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/renovacio-integral-de-infraestructura-l1-de-metro-incorpora-mesures-antivibracions