Autor
Carme Becerra

Barcelona ocupa la tercera posició al rànquing de mobilitat sostenible de Greenpeace

Només Bilbao i València queden davant de la ciutat comtal, que destaca per mesures favorables al medi ambient com el desplegament de la nova xarxa de bus.

El Rànquing  de mobilitat urbana a Espanya 2019 que ha elaborat Greenpeace mesura el grau de compromís de 12 ciutats (entre les quals, Barcelona) amb una mobilitat neta, segura i socialment equitativa. Barcelona ha aconseguit pujar al tercer esglaó d’aquest llistat de la mobilitat verda. L’ONG ha puntuat la capital catalana amb un 6,5 sobre 10, només per darrere de València (6,6) i Bilbao (6,9).

Els indicadors que s’han tingut en compte tenen a veure amb l’oferta de transport públic, la xarxa de vies ciclistes o els nivells de contaminació, entre d’altres factors. Concretament, en el cas de la ciutat comtal s’assenyala com una de les iniciatives amb incidència positiva el desplegament de la nova xarxa de bus (que va finalitzar el novembre del 2018). Tot i així, l’informe menciona carències encara per resoldre, com la unió del tramvia o la gestió de la mobilitat lligada al turisme.

En aquesta revisió dels plans de mobilitat urbana sostenible (PMUS) de les 12 ciutats, a la part central es col·loquen Sevilla, Madrid, Saragossa i Màlaga, mentre que suspenen Múrcia, Pamplona, Palma, Santiago i Albacete.

Darrera modificació
dimecres, maig 22, 2019 - 16:25

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/barcelona-ocupa-tercera-posicio-ranquing-de-mobilitat-sostenible-de-greenpeace