Autor
Redacció

Una proposta d'habitatge assequible preveu aprofitar l'espai buit sobre el metro de Fontana

La proposta conjunta CAH i ATRI, a càrrec de la Universitat Nacional de Colòmbia i el col·lectiu barceloní Straddle3, ha guanyat el concurs internacional BCN-NYC Affordable Housing Challenge, una iniciativa cooperativa entre Barcelona i Nova York que s'ha liderat des del laboratori d'innovació urbana i.lab.

Es tracta d'un plantejament de densificació de la ciutat que aprofita els buits que encara es poden trobar en el teixit urbà. Això inclou la rehabilitació d'edificis existents i noves construccions, sense afectar-ne el terreny, mitjançant noves tècniques de construcció econòmica que siguin lleugeres, adaptables i ràpides d'instal·lar. Una de les ubicacions previstes és l'estació de metro de Fontana, a la cantonada dels carrers Gran de Gràcia i Astúries. Exteriorment l'estació té una planta a nivell del carrer (on hi ha el vestíbul, el control, cambres tècniques i un quiosc), sobre la qual podrien situar-se diverses plantes per a habitatges, seguint la línia de façanes de l'entorn.

La proposta rep una dotació econòmica de 40.000 dòlars per posar en pràctica dos projectes pilot, un a Barcelona i l’altre a Nova York.

Darrera modificació
dimarts, maig 21, 2019 - 08:11
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/proposta-dhabitatge-assequible-preveu-aprofitar-lespai-buit-sobre-metro-de-fontana