Autor
Redacció

En servei la línia 2 del metro de Panamà, un dels projectes internacionals que gestiona TMB

La xarxa, l'única existent al subcontinent centreamericà, assoleix els 37 quilòmetres de longitud i suma 30 estacions.

La setmana passada va entrar en funcionament comercial la línia 2 del metro de Panamà, el primer i únic transport d'aquest tipus d'Amèrica Central. Al mateix temps, les autoritats han anunciat la pròxima sortida a licitació d'una nova ampliació de la xarxa, la línia 3.

La segona línia de metro de Panamà té una extensió de 21 quilòmetres i compta amb 16 estacions. En la construcció hi ha intervingut la firma espanyola FCC i els 21 trens s'han fabricat a la planta d'Alstom de Santa Perpètua de Mogoda.

Sumada a línia 1, posada en servei el 2014, la xarxa de metro de la ciutat centreamericana arriba a les 30 estacions amb una longitud de 37 quilòmetres. L'objectiu de les autoritats al promoure'l és proporcionar un transport públic massiu, sostenible i ràpid que escurci els temps de viatge i redueixi la congestió viària a l'àrea metropolitana, on viuen uns 2 milions de persones.

La línia 2 del metro de Panamà és un dels projectes internacionals en què participa TMB, que s'ocupa de la gestió i supervisió del projecte com a part integrant d'un consorci format amb la consultoria Ayesa i The Louis Berger Group. Anteriorment TMB va realitzar amb èxit la mateixa funció de project management per a la construcció i posada en servei de la línia 1, en associació amb Ayesa i Inelectra.

Darrera modificació
dimarts, novembre 16, 2021 - 18:17
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/servei-linia-2-metro-de-panama-projectes-internacionals-que-gestiona-tmb