12.04.2019
Author
Premsa TMB

Reobertura del funicular de Montjuïc després de superar la revisió general

Subtítol

El servei es reprendrà dilluns 15 al matí, encara que continuaran les obres de rehabilitació integral de les dues estacions

El funicular de Montjuïc reobrirà el proper dilluns 15 d’abril les seves portes al públic, després de cinc mesos i mig, un cop finalitzada la segona part de la gran revisió i actualització, que era obligatòria en haver cobert 22.500 hores de funcionament. No obstant això, encara continuaran els treballs de rehabilitació integral de les estacions, durant uns deu mesos aproximadament, i que a partir d’ara es faran fora de l’horari comercial.

D’acord amb la normativa del transport per cable, el Funicular està sotmès a un règim estricte de manteniment preventiu que inclou revisions anuals i d’altres de més profunditat en funció del temps de servei. La primera gran revisió, des de la posada en marxa de l’actual sistema de transport el 1992, ha comportat actuacions de tanta profunditat que s’han dividit en dues parts per minimitzar-ne l’impacte.

En la primera part, el 2015-2016, es van renovar totalment els trens i el sistema de comandament de la circulació. En la segona, que es va iniciar el 5 de novembre passat, l’atenció s’ha centrat en la sala de màquines, la sala de contrapesos i la plataforma de via.

La segona fase, 2018-2019, ha comportat el desmuntatge complet de tots els elements de seguretat de la instal·lació, la substitució d’equips per envelliment tecnològic i les reparacions i actualitzacions en la infraestructura de la instal·lació (murs, plataforma de via, paraments…).

Abans de la posada en servei després d'una gran revisió, com és obligatori, s’ha realitzat un rodatge en buit (marxa en blanc), proves a plena càrrega i proves de marxa conjuntament amb l'Administració competent en matèria de transport per cable.

El tancament del Funicular s’ha aprofitat per iniciar un segon projecte, el de rehabilitació integral de les dues estacions, Paral·lel i Parc Montjuïc, del qual s’ha executat la part de l’obra que és incompatible amb el servei amb passatgers. S’estan remodelant completament l’arquitectura de les andanes, escales, passadissos i dependències, inclosa la substitució de paraments verticals i horitzontals, retirada de falsos sostres, millora dels drenatges, actualització de la instal·lació elèctrica, pintura i senyalètica. També se substituirà la il·luminació existent per LED, es canviarà la línia de peatge de l’estació superior i s’adequaran les instal·lacions a la normativa de protecció civil.

Darrera modificació
12.04.2019
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/reobertura-funicular-de-montjuic-despres-de-superar-revisio-general