08.04.2019
Autor
Premsa TMB

TMB desmenteix la informació donada per CCOO sobre dades mèdiques dels treballadors de Metro

Subtítol

Els resultats oficials dels exàmens de salut realitzats a la plantilla són els que es basen en diagnòstics de professionals independents

Davant les informacions facilitades avui pel sindicat Comissions Obreres en relació amb el programa de vigilància de la salut del personal de Metro que al llarg de la seva vida professional ha pogut estar en escenaris de potencial exposició a les fibres d’amiant, TMB adverteix que les dades aportades no es corresponen amb la realitat.
 
TMB disposa d’una pàgina web monogràfica sobre la gestió de l’amiant a la qual es pot accedir directament des del portal corporatiu (www.tmb.cat) i que ofereix totes les dades disponibles. Fins ara en els exàmens de salut del personal que està sent revisat amb motiu de la seva possible exposició a l'amiant han aparegut els 22 casos d'alteracions pleurals que ja s'han donat a conèixer. A més, tal com també s’ha informat, s'han trobat alguns casos que estan en observació, pendents de diagnòstic, per si s'han de declarar com a malaltia professional o no, que pot estar relacionada amb l'amiant o no.
 
En els exàmens de salut, que es fan amb TAC d'alta resolució, poden detectar-se molts tipus d'anomalies, que es deriven a especialistes perquè les valorin i que no tenen necessàriament relació amb l’amiant. Són especialistes externs, el criteri dels quals és el que preval i serveix per als diagnòstics oficials.
 
Com ha fet anteriorment, l'empresa només dona informació verificada i agregada a partir d’aquests diagnòstics, tant als delegats de prevenció a través del Comitè de Seguretat i Salut, com a l’opinió pública, a través dels mitjans de comunicació i la web de l’amiant. Pròximament, a la reunió ordinària mensual en la qual es comparteix tota la informació amb el Comitè de Seguretat i Salut,  es realitzarà una actualització de la informació disponible.
 
L’amiant és un problema de la màxima preocupació de TMB, que està fent un gran esforç, tècnic, humà i econòmic per abordar-ho. La  determinació de la Direcció de TMB és donar prioritat a la salut i seguretat de treballadores i treballadors i també d’usuaris,  gestionant aquesta problemàtica amb el màxim rigor i transparència. Per això lamentem aquestes informacions que ocasionen intranquil·litat i alarma entre els treballadors i usuaris del metro.
Darrera modificació
09.04.2019
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-desmenteix-informacio-donada-ccoo-sobre-dades-mediques-treballadors-de-metro