08.04.2019
Autor
Premsa TMB

Finalitza l’aturada del matí al metro, en què el més congestionat ha estat el tram central de la L5

Subtítol

La disminució d'usuaris respecte d'un laborable normal ha estat del 17% entre les 7 i les 9

A les 10 hores ha finalitzat la primera de les aturades convocades avui al metro de TMB, que en coincidir amb l’hora punta ha produït congestió i incomoditat en els desplaçaments, sobretot al tram central de la línia 5. A partir de les 7.30 i durant dues hores i mitja aproximadament s’han hagut d’aplicar regulacions intermitents als enllaços de les estacions de La Sagrera, Sagrada Família i Verdaguer, per evitar que se superés la capacitat de les andanes.

Pel que fa a l’afluència de passatge, les dades provisionals de validacions indiquen una disminució, com a conseqüència del coneixement previ de les alteracions previstes per la vaga. Així, des de les 7 a les 9 del matí, el descens de validacions ha estat del 17% aproximadament respecte del dilluns anterior. La disminució acumulada des de les 5 a les 9 ha estat del 14%.

El servei s’ha prestat d'acord amb el decret de mínims del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que fixava un 40% de l'oferta per a la franja de 6.30 a 9.30 i del 20% entre les 6 i les 6.30 i entre les 9.30 i les 10 h. En l’aturada de la franja de tarda, entre les 16 h i les 20 h, tornarà a haver-hi un 40% de l’oferta, i a la nit, de les 21.35 a les 23.35 h, serà del 20%. La resta del dia el servei serà l’habitual d’un feiner, amb la irregularitat lògica que provoca la incorporació i retirada d’una gran quantitat de trens en un temps curt.

TMB ha advertit que aquesta oferta és insuficient per absorbir la demanda habitual en les franges d’afectació, tant a les hores punta com a última hora de la nit, i ha recomanat buscar mitjans alternatius de desplaçament.

En cas d’utilitzar el metro convé seguir les indicacions que donin la megafonia, les pantalles i el personal de la xarxa. S’aplicaran de nou, si cal, les regulacions de passatge i altres mesures per evitar riscos de seguretat a les estacions. Les alteracions i la situació del servei es poden seguir al llarg del dia al web de TMB i al perfil de Twitter @TMBinfo.

Darrera modificació
09.04.2019
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/finalitza-laturada-mati-metro-que-mes-congestionat-ha-estat-tram-central-de-l5