Autor
Marta Espinosa

El Vull Anar incorpora més prestacions i millora la usabilitat en la seva versió web

La popular eina de planificació de recorregut dels transports de TMB fa més intuïtives i àgils les cerques, a més d'optimitzar la presentació de la informació.

El Vull Anar, el servei per planificar un recorregut, és l'apartat del web de TMB que més visites rep. Durant el 2018 s'hi van fer més d'1,1 milions de cerques, cosa que representa una mitjana de 96.000 visites al mes. Atesa la utilitat i la importància de l'eina per als usuaris, la companyia ha actualitzat el Vull Anar amb noves prestacions i millores en la usabilitat en la seva versió web.

Primer de tot, les funcionalitats On soc i el TMB Maps, abans independents, ara queden integrades al Vull Anar, a tmb.cat. Així, l'eina esdevé més interactiva i pràctica. La principal novetat per a l'usuari és que a la home del web de TMB, col·locant el cursor en el camp origen o en el camp destinació, es mostrarà automàticament el mapa dels carrers de Barcelona, on posteriorment es dibuixarà la ruta de la cerca introduïda. És a dir, el que abans oferia el TMB Maps ara es veurà directament al Vull Anar, sense necessitat de fer clics addicionals. 

A continuació us detallem les millores incorporades i disponibles a la mateixa home de TMB a l'apartat Vull Anar:

  • Marcar l'origen i el destí amb el ratolí directament sobre el mapa
  • Representació gràfica dels trajectes resultants sobre mapa
  • Apareixen els tres resultats que més s'ajusten a la cerca
  • Resultats predictius de carrers, parades de bus, estacions de metro, trajectes i llocs favorits
  • Cerca de transports propers, sense necessitat d'obrir una nova finestra al navegador
  • Informació de detall del trajecte (nom i nombre de parades o estacions, el temps de l'iBus, horaris, accessos...) sense necessitat d'obrir una nova finestra
  • S'inclouen incidències que afectin el servei de metro i alteracions planificades que afectin el servei de bus
  • S'incorpora la informació bàsica de les línies, estacions de metro i parades de bus dins la mateixa pàgina
  • Possibilitat de compartir el trajecte per correu electrònic, Facebook i enviant l'enllaç mitjançant altres aplicacions.

 


L'assistent de viatge, disponible per a mòbils Android

L'abril del 2018, la TMB App va estrenar l'assistent de viatge per al Vull Anar, que mostra a l'usuari pas per pas i en temps real tots els trams que conformen un trajecte. Si bé en un principi només estava disponible per al sistema operatiu iOS com una prova pilot, a partir d'ara també està disponible per a mòbils Android. L'eina, a la qual s'accedeix des de les cerques d'itinerari del Vull Anar, desgrana l'itinerari escollit per l'usuari en els diferents trams que el componen sobre un mapa. Gràcies a la geolocalització, l'assistent de viatge segueix la posició de l'usuari; a més, el mapa mostra l'origen, la destinació, les línies utilitzades i la situació de l'usuari en temps real, cosa que pot resultar molt útil per a tot tipus d'usuaris del transport públic, incloses les persones invidents o amb baixa visió. A més, avisa l'usuari quan s'apropa a la parada de bus i a l'estació de metro en què ha de baixar.

 

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:59
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/vull-anar-incorpora-mes-prestacions-millora-usabilitat-seva-versio-web