Autor
Redacció

Cimera d’experts europeus en recerca aplicada al ferrocarril

S’ha celebrat a Brussel·les el plenari de l’ERRAC, en què TMB ha participat junt amb representants d’alguns dels principals operadors i fabricants del sector.

Aquesta setmana s'ha realitzat a Brussel·les la reunió plenària de l'European Railway Research Advisory Council (Consell Europeu de Recerca en Ferrocarril, ERRAC en la sigla anglesa), del qual TMB és membre. Es tracta d’una plataforma vinculada a la Unió Internacional de Ferrocarrils (UIC).

Entre els diferents temes tractats, es va realitzar un panell d'experts en recerca i desenvolupament en què es va discutir el repte de la Innovació i de l’R+D en el sector ferroviari en el futur. Aquest panell s'emmarca en el projecte europeu Ter4rail, l'objectiu del qual és enfortir la cooperació entre els diferents agents amb l’objectiu de millorar l'eficiència en la recerca del sector ferroviari, facilitar el desenvolupament d'idees innovadores i promocionar l’intercanvi de coneixement provinent d'altres disciplines, tot plegat per desenvolupar idees i tecnologies disruptives i innovadores.

En aquest panell hi van participar Mark Gaddes (Network Rail, gestor d'infraestructura ferroviària del Regne Unit), Henk Samson (Strukton Rail, constructor d'infraestructura ferroviària europeu), Clive Roberts, de la Universitat de Birmingham (Regne Unit), Christoph Cheron (SNCF, operador ferroviari estatal francès) i Michael Pellot (TMB, operador de metro i bus de Barcelona), que representaven els diferents stakeholders del sector ferroviari.

Imatge
Sessió del Consell Europeu de Recerca em Ferrocarril / Foto: TMB

Sessió del Consell Europeu de Recerca em Ferrocarril / Foto: TMB

Darrera modificació
dilluns, març 25, 2019 - 08:46
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/cimera-dexperts-europeus-recerca-aplicada-ferrocarril