Autor
Redacció

Nou accés al Park Güell amb transport públic: línia 4 de metro i autobús llançadora

El bitllet del servei especial entre la plaça d'Alfons X i la carretera del Carmel estarà inclòs a l'entrada. Els veïns acreditats el podran fer servir sense cost.

A partir de dilluns vinent, 1 d'abril, un servei de bus llançadora connectarà la plaça d'Alfons X, on hi ha l'estació de la línia 4 de metro del mateix nom, amb el Park Güell per facilitar-hi l'accés als visitants que es mouen amb els seus propis mitjans –a peu o en transport públic—, que suposen un 80% per cent del total del públic d'aquest emblemàtic recinte cultural i arquitectònic dissenyat per Antoni Gaudí.

L'Ajuntament de Barcelona, promotor de la mesura, preveu que la combinació de metro + bus descongestionarà altres transports i disminuirà la pressió sobre l'entorn immediat del parc i les seves vies d'accés, cosa que ha de comportar una mobilitat més eficient per als veïns.

Podran utilitzar el servei els visitants de la zona regulada del Park Güell que hagin adquirit abans l'entrada, que ja incorporarà el cost de la llançadora, així com també els veïns que disposin de la targeta del Park Güell i els membres de Gaudir Més, que hi tindran accés gratuït.

El nou autobús, denominat Bus Güell i operat per Transports Ciutat Comtal, podrà transportar gairebé 700 persones per hora en temporada alta, que va des de l'1 d’abril fins al 27 d'octubre. Els intervals previstos són de 7-10 minuts a partir de les 7.45 o les 8 del matí i fins a les 18.45, les 20.45 o les 21.45, segons l'època de l'any i l'horari del parc, i el temps de trajecte és d'uns 15 minuts.

Imatge
Accés al metro d'Alfons X / Foto: Arxiu TMB

Accés al metro d'Alfons X / Foto: Arxiu TMB

Darrera modificació
dimecres, març 27, 2019 - 08:05
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/nou-acces-park-guell-amb-transport-public-linia-4-de-metro-autobus-llancadora