Autor
Redacció

L'AMB determina les principals mesures de la mobilitat metropolitana per als propers sis anys

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha presentat aquest dimecres el Pla Metropolità de Mobilitat Urbana (PMMU) 2019-2024, que recull 102 mesures per millorar la mobilitat metropolitana amb un cost de 1.354 milions d'euros, dels quals l'AMB n'assumirà 370 milions, a més de 8.922 milions d'euros en infraestructures, segons ha informat l'organisme en un comunicat.

Aquest pla dibuixa un model de mobilitat fonamentat en quatre pilars estratègics: mobilitat saludable, sostenible, eficient i equitativa, i els seus objectius estan alineats amb el Pla Clima i Energia 2030 de la mateixa AMB, l'Acord de París sobre canvi climàtic i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU.

Per a assolir els seus objectius, el PMMU preveu 102 mesures englobades en sis eixos estratègics. Entre les mesures proposades hi ha la millora dels serveis de transport públic, l'establiment d'una xarxa viària prioritària metropolitana per als serveis d'autobús, el foment i millora de la intermodalitat en el transport públic, l'impuls a les zones de baixes emissions, la regulació metropolitana de l'aparcament en superfície, una política metropolitana de tarifació viària per ús, congestió i contaminació, i la potenciació de la bicicleta i els vehicles de baixes emissions.

El PMMU s'ha presentat en el sisè Consell de la Mobilitat abans de ser aprovat de manera formal previsiblement en el Consell Metropolità aquest mateix mes de març. A continuació serà sotmès a informació pública.

Darrera modificació
divendres, març 22, 2019 - 08:08
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/lamb-determina-principals-mesures-de-mobilitat-metropolitana-propers-sis-anys