Autor
Carme Becerra

La UITP demana als futurs europarlamentaris posar la mobilitat al centre de les decisions

Davant la propera contesa electoral europea, la UITP convida a signar el seu manifest, que vol col·locar la mobilitat com a eix prioritari de les polítiques de la Unió.

La majoria dels temes que impacten a la vida dels ciutadans ja no es decideixen només en els seus països, sinó a nivell global. Amb aquesta realitat en ment, la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) ha fet públic un manifest de cara a les properes eleccions europees (el 26 de maig). Es diu Put Mobility on Top i se centra en quatre missatges clau:

  • El transport públic i la mobilitat sostenible han de formar part de qualsevol política que dissenyin els 28 estats membres de la UE.
  • Prioritzar les inversions en mobilitat (incloent-hi la investigació i la innovació) dins els pressupostos de la Unió
  • Garantir que el transport públic continuï sent, a les nostres ciutats, la columna vertebral de tots els serveis de mobilitat.
  • Assegurar que les polítiques de mobilitat pública podran comptar amb un marc legal i regulatori adequat i estable als països de la Unió.

 
El document també recorda que el transport públic juga un paper destacat en la lluita contra el canvi climàtic, a més de proporcionar feina directa a més de dos milions de persones a Europa. La UITP (organització de la qual TMB forma part) agrupa 1.500 institucions, operadors, empreses i altres agents implicats en la mobilitat sostenible, 450 d'ells amb seu en països europeus.

A la plataforma #mobilityontop es pot trobar més informació sobre la proposta de la UITP, així com signar el manifest.

Darrera modificació
dijous, març 28, 2019 - 08:13
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/uitp-demana-futurs-europarlamentaris-posar-mobilitat-centre-de-decisions