Autor
Carme Becerra

Bona nota per a les xarxes de TMB en un estudi sobre accessibilitat del transport a tot l'Estat

El Real Patronato sobre Discapacidad ha publicat un estudi que avalua l'accessibilitat de les xarxes de transport públic a tot l'Estat. El document assenyala la bona feina feta en aquest àmbit per TMB.

El document Estudio integral sobre la accesibilidad a los medios de transporte público en España, impulsat pel Real Patronato sobre Discapacidad, s'ha donat a conèixer recentment. L'estudi fa una exhaustiva anàlisi del grau d'adaptació dels diferents transports públics (aeri, ferroviari, per carretera i marítim) perquè les persones amb discapacitat puguin fer els desplaçaments amb autonomia i seguretat. Els autors assenyalen TMB com un operador amb un índex molt alt d'accessibilitat, tant per a les persones amb mobilitat reduïda, com per als col·lectius amb algun altre tipus de discapacitat.

El text (que ha editat el Centro Español de Documentación sobre Discapacidad, CEDD) reflecteix els importants avenços que s'han produït en aquest àmbit en els darrers anys. A més de recollir dades i estadístiques de les xarxes arreu de l'Estat, també enumera bones pràctiques i iniciatives innovadores. El treball no deixa de banda les queixes d'usuaris respecte a la manca d'adaptació d'alguns sistemes de transport, posant la mirada sobre allò que queda per fer quant a accessibilitat.

Barcelona com a referència

Entre les dades que es destaquen sobre els transports de TMB, es menciona que el 100% del busos operats per la companyia són accessibles, i que la xarxa de metro ho és en més d'un 90%. Es fa referència a mesures com la presència d'ascensors, les franges-guia a terra (per a persones amb discapacitat visual), els sistemes de comunicació en diversos formats o les rampes, entre d'altres. Així mateix, es recorda que, des del 2010, la companyia compta amb un Pla director d'accessibilitat universal.

Si voleu conèixer totes les dades de TMB relatives a aquestes qüestions, ho podeu fer en aquest apartat del web corporatiu.

D'altra banda, el CEDD permet descarregar l'estudi complet a la seva pàgina web.

Darrera modificació
dijous, març 21, 2019 - 08:06
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/bona-nota-xarxes-de-tmb-estudi-sobre-accessibilitat-transport-tot-lestat